Artykuły - Przepisy


 
Jak smakuje jesień: te warzywa włącz do swojego menu - zdjęcie

Jak smakuje jesień: te warzywa włącz do swojego menu

14-10-2020

Coraz chłodniejsze, deszczowe dni skłaniają do zmian w naszej codziennej diecie. Ciepłe, bardziej sycące posiłki rozgrzeją i dodadzą energii, a zdrowe sałatki urozmaicą dania główne. Jesień obfituje bowiem w warzywa sezonowe – pyszne i bogate w wartości odżywcze. Sprawdź, czego nie może zabraknąć w twojej kuchni.

Czytaj więcej

 
Dynia na nowo – innowacyjne pomysły na jesienne dania - zdjęcie

Dynia na nowo – innowacyjne pomysły na jesienne dania

07-10-2020

W popularnej baśni o Kopciuszku dynia została zamieniona przez wróżkę w imponującą karocę. My dużo bardziej cenimy metamorfozy kulinarne, a opowieści o magicznych przemianach pozostawiamy na półce z książkami. Do wyczarowania wyśmienitych potraw z dynią w roli głównej nie potrzeba nadprzyrodzonych zdolności czy gadżetów o tajemnej mocy. Wystarczy trochę wyobraźni i porady szefa kuchni Knorr – będzie pysznie!

Czytaj więcej

 
Smacznie i roślinnie! VIOLIFE, czyli wegańska alternatywa dla sera - od teraz w Polsce - zdjęcie

Smacznie i roślinnie! VIOLIFE, czyli wegańska alternatywa dla sera - od teraz w Polsce

07-10-2020

Doskonałe w smaku, cechujące się roślinnym składem, przeznaczone do różnorodnych dań – oto produkty marki Violife, wegańska alternatywa dla sera. Są znakomitą propozycją dla wszystkich, którzy dążą do tego, by ich codzienna dieta była jednocześnie smaczna i bardziej roślinna. Od teraz produkty Violife, które dołączyły w tym roku do oferty Upfield Polska, będą szeroko dostępne także na polskim rynku. Już od 8 października znajdą się w promocyjnej ofercie produktów wegańskich w sieci Biedronka.

Czytaj więcej

 
Bułeczki z grzybami - zdjęcie

Bułeczki z grzybami

05-10-2020

Jesień, czas grzybów. Ja dziś przygotowałam dla Was przepis na pyszne bułeczki z grzybami. Polecam je zrobić, można zabrać do pracy na drugie śniadanie.

Czytaj więcej

 
Zasmakuj w kuchni wege - przepisy na Światowy Dzień Wegetarianizmu - zdjęcie

Zasmakuj w kuchni wege - przepisy na Światowy Dzień Wegetarianizmu

01-10-2020

Kalendarze wypełnione są datami, które związane są z jedzeniem. Większość świąt kojarzona jest z suto zastawionymi stołami. Przysmaków przygotowywanych z okazji tłustego czwartku nie trzeba nikomu przedstawiać. Coraz głośniej mówi się o dniach zarezerwowanych specjalnie dla pizzy, frytek, naleśników, hamburgerów… W kulinarnym kalendarzu warto jaskrawym pisakiem zaznaczyć również 1 października, czyli Światowy Dzień Wegetarianizmu.

Czytaj więcej

 
Czarniak norweski – zdrowy i prosty sposób na obiad - zdjęcie

Czarniak norweski – zdrowy i prosty sposób na obiad

29-09-2020

Czarniak norweski to ryba o wyjątkowym perłowo-szarym kolorze, osiąga do 1,3 metra długości i waży nawet 20 kg.

Czytaj więcej

 
Widoczne gołym okiem, czyli do czego dodawać przyprawy grubo mielone - zdjęcie

Widoczne gołym okiem, czyli do czego dodawać przyprawy grubo mielone

24-09-2020

Zdarza się, że przyprawy dobierane są do potraw w sposób przypadkowy. W pośpiechu niejeden kucharz sięga po torebki albo słoiczki z pachnącą zawartością bez konkretnego pomysłu – byleby przyprawić dania. Czasami kulinarny chaos wynika z braku doświadczenia.

Czytaj więcej

 
Sezon na grzyby czas-start - zdjęcie

Sezon na grzyby czas-start

18-09-2020

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

Czytaj więcej

 
Zbuduj odporność na jesień – jakie naturalne składniki warto włączyć do codziennej diety? - zdjęcie

Zbuduj odporność na jesień – jakie naturalne składniki warto włączyć do codziennej diety?

12-09-2020

We wrześniu warto zadbać o wzmocnienie odporności organizmu by łatwiej mógł walczyć z przeziębieniem i grypą.

Czytaj więcej

 

Wszystkich: 428

Najpopularniejsze tagi