jedzenie

Szanowny Użytkowniku,

Zanim zaakceptujesz pliki "cookies" lub zamkniesz to okno, prosimy Cię o zapoznanie się z poniższymi informacjami. Prosimy o dobrowolne wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz udostępniamy informacje dotyczące plików "cookies" oraz przetwarzania Twoich danych osobowych. Poprzez kliknięcie przycisku "Akceptuję wszystkie" wyrażasz zgodę na przedstawione poniżej warunki. Masz również możliwość odmówienia zgody lub ograniczenia jej zakresu.

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych Zaufanych Partnerów, które udostępniasz w historii przeglądania stron internetowych i aplikacji w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i aplikacjach w celu określenia Twoich potencjalnych zainteresowań w celu dostosowania reklamy i oferty), w tym umieszczanie znaczników internetowych (plików "cookies" itp.) na Twoich urządzeniach oraz odczytywanie takich znaczników, proszę kliknij przycisk „Akceptuję wszystkie”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.



Artykuł Dodaj artykuł

ZASMAKUJ W TARGACH W EXPO SILESIA

W dniach 19-21 czerwca 2015 r. w Expo Silesia odbędą się targi, które możemy nazwać najsmaczniejszymi ze wszystkich imprez, odbywających się w sosnowieckim Centrum Targowo-Konferencyjnym. 

W dniach 19-21 czerwca 2015 r. w Expo Silesia odbędą się targi, które możemy nazwać najsmaczniejszymi ze wszystkich imprez, odbywających się w sosnowieckim Centrum Targowo-Konferencyjnym.

A wszystko za sprawą pokazów kulinarnych oraz licznych degustacji tradycyjnie towarzyszących Targom Wyposażenia Hoteli, Gastronomii i Cateringu GASTRO MEETING i Targom Przemysłu Mięsnego MEAT MEETING. Główną rolę podczas tegorocznych wydarzeń związanych z branżą gastronomiczną odgrywają jednak Targi Żywności Regionalnej, Tradycyjnej i Ekologicznej EXPO SMAKI 2015.

Targi GASTRO MEETING to wydarzenie skierowane do branży spożywczej. Podczas trzech dni targowych wystawcy i goście mają szansę nawiązać nowe kontakty biznesowe, przedyskutować obecne w branży problemy i zagadnienia, a także ocenić kierunki rozwoju. Na targi tradycyjnie już zapraszamy osoby związane z branżą spożywczą, gastronomiczną, usługową. Wystawcami targów są zarówno producenci, jak i dystrybutorzy sprzętu oraz wyposażenia gastronomii, a także przedstawiciele oferujący technologie i usługi branżowe.

Tegoroczną nowością są Targi Żywności Regionalnej, Tradycyjnej i Ekologicznej EXPO SMAKI. Podczas wystawy producenci i importerzy zaprezentują urządzenia dla osób dbających o zdrowie i dobrą jakość spożywanych produktów – m.in. wyciskarki do soków, kiełkownice, prasy do oleju, a także zgrzewarki próżniowe, urządzenia do gotowania sous vide, a także szeroki wybór pojemników i akcesoriów do przechowywania żywności. Wytwórcy i hodowcy zaprezentują żywność tradycyjną,  wytwarzaną na bazie receptur przekazywanych z pokolenia na pokolenie oraz organiczną. Będzie można spróbować i kupić między innymi oleje tłoczone na zimno, masło klarowane, wędliny i sosy, mieszanki ziół czy soki naturalne wytwarzane w rodzinnej tłoczni. Poszukujący żywności ekologicznej i o specjalnych właściwościach, będą mogli wybrać produkty bez glutenu, laktozy i cukru.  Wśród nowości prezentowanych przez wystawców znajdą się np. bio eliksir ziołowy, specjalna marynata i panierka do mięs i ryb, cukierki i lizaki bez cukru słodzone stewią, czy szafa do sezonowania wołowiny.

Wśród atrakcji towarzyszących targom znajdą się  pokazy kulinarne przygotowane przez Klub Fundacji Szefów Kuchni oraz lokalne Koła Gospodyń Wiejskich, prezentujące popularne oraz mniej znane przysmaki z terenu Śląska i Zagłębia. Będzie można skosztować m.in. barszczu białego, tradycyjnych pieczonek oraz ciasta drożdżowego. Tradycje regionu będzie prezentował na stoisku Śląskiego Urzędu Marszałkowskiego znany i lubiany szef kuchni, Remigiusz Rączka. Z kolei Śląska Izba Rolnicza zaprosi wszystkich chętnych na Piknik Drobiowy. Młodzi adepci sztuki kulinarnej będą mogli wziąć udział w konkursie zorganizowanym z myślą o uczniach szkół gastronomicznych. W swoich zmaganiach uczestnicy będą musieli wykorzystać  filet z suma oraz szpinak. 

Godziny otwarcia targów:  

  • 19 czerwca. piątek godz. 10.00 – 17.00
  • 20 czerwca, sobota godz. 10.00 – 17.00
  • 21 czerwca, niedziela godz. 10.00 – 16.00

Bilet wstępu:

  • 5 PLN – normalny

Wstęp bezpłatny:

  • Po rejestracji on-line na stronie targów EXPO SMAKI
  • Za okazaniem zaproszenia

Adres:

Centrum Targowo-Konferencyjne
Expo Silesia
41-219 Sosnowiec
ul. Braci Mieroszewskich 124

Artykuł został dodany przez firmę