jedzenie

Szanowny Użytkowniku,

Zanim zaakceptujesz pliki "cookies" lub zamkniesz to okno, prosimy Cię o zapoznanie się z poniższymi informacjami. Prosimy o dobrowolne wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz udostępniamy informacje dotyczące plików "cookies" oraz przetwarzania Twoich danych osobowych. Poprzez kliknięcie przycisku "Akceptuję wszystkie" wyrażasz zgodę na przedstawione poniżej warunki. Masz również możliwość odmówienia zgody lub ograniczenia jej zakresu.

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych Zaufanych Partnerów, które udostępniasz w historii przeglądania stron internetowych i aplikacji w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i aplikacjach w celu określenia Twoich potencjalnych zainteresowań w celu dostosowania reklamy i oferty), w tym umieszczanie znaczników internetowych (plików "cookies" itp.) na Twoich urządzeniach oraz odczytywanie takich znaczników, proszę kliknij przycisk „Akceptuję wszystkie”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.



Artykuł Dodaj artykuł

W kuchni wszystko zaczyna się od przypraw…

Po obiedzie nic nie zostało? Tylko pusty talerz? Doskonale! Taki widok to znak, że naprawdę smakowało! Dowód wdzięczności dla nas – przygotowujących obiad. 

Po obiedzie nic nie zostało? Tylko pusty talerz? Doskonale! Taki widok to znak, że naprawdę smakowało! Dowód wdzięczności dla nas – przygotowujących obiad. A wszystko zaczęło się kilkadziesiąt minut temu, kiedy chcieliśmy nadać daniu najlepszy smak, ten oczekiwany przez naszych najbliższych. Zatem wszystko zaczęło się od… przypraw.

Złoty pieczony kurczak KnorrW tak doskonałym doprawieniu dania pomoże Przyprawa do złotego kurczaka Knorr. Aromatyczne warzywa i przyprawy, które składają się na tą kompozycję, sprawią, że wszystko w mig zniknie z talerza: złociste udka z kurczaka, chrupiące skrzydełka, pachnący kurczak w całości prosto z piekarnika. To nieoczywiste połączenie smaków papryki i czosnku z egzotycznym curry, dopełnione korzennymi aromatami gałki muszkatołowej, cynamonu i goździków. To również kurkuma, która apetycznie ozłoci skórkę kurczaka. Rezultat? Aromatyczne mięso, idealnie miękkie i soczyste w środku, a na zewnątrz chrupiące i apetycznie złociste. Co więcej, Przyprawa do złotego kurczaka może poszczycić się nową udoskonaloną recepturą, bez dodatku glutaminianu sodu.

Ten smak zachwyci naszych najbliższych. Po naszym obiedzie pozostanie tylko pusty talerz i… tęsknota za kolejnym tak pysznym daniem.

… a kończy na nagrodach

Dodatkowo wielbiciele gotowania mogą pokazać, jak bardzo smaczna była ich potrawa. Jak to zrobić? Przygotować złotego kurczaka, sfotografować danie, zrobić zdjęcie talerza po posiłku i połączyć oba zdjęcia na stronie konkursowej - www.przepisy.pl/knorr/zloty-kurczak-pl. Słowa są zbędne - zdjęcie to najlepszy dowód, jak było pysznie!

Autorzy nadesłanych zdjęć mają szansę na atrakcyjne nagrody! Każdy uczestnik aktywacji otrzyma ebook z przepisami, a do wygrania są także aparaty fotograficzne i personalizowane skrzynki na przyprawy oraz nagroda główna - udział w warsztatach kulinarnych Knorr.

Przyprawa sprawdzi się podczas przygotowywania pysznego, pieczonego kurczaka:

Złoty pieczony kurczak

Złoty pieczony kurczak Knorr

Składniki:

  • cały kurczak (ok. 1,5 kg)
  • Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 ziemniaki
  • 2 marchewki
  • 2 czerwone cebule
  • łyżka świeżego tymianku

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej piekarnik do 200 °C. Wymieszaj Przyprawę do złotego kurczaka Knorr z 2 łyżkami stołowymi oliwy z oliwek, aby nadać aromatu. Natrzyj marynatą kurczaka od wewnątrz i zewnątrz.
  2. Obierz i poćwiartuj ziemniaki, marchewki pokrój w grubsze plasterki, cebule pokrój na ćwiartki . Wymieszaj warzywa z pozostałą oliwą z oliwek i ziołami.
  3. Umieść kurczaka w dużej brytfannie. Ułóż wokół niego warzywa. Dopraw świeżo zmielonym pieprzem. Piecz przez 1,5 h lub aż mięso się zarumieni i wypłynie z niego sos. Odstaw kurczaka na 10 min, nim go pokroisz i podasz.

Sugerowana cena detaliczna Przyprawy do złotego kurczaka Knorr: 1,99 PLN