jedzenie

Szanowny Użytkowniku,

Zanim zaakceptujesz pliki "cookies" lub zamkniesz to okno, prosimy Cię o zapoznanie się z poniższymi informacjami. Prosimy o dobrowolne wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz udostępniamy informacje dotyczące plików "cookies" oraz przetwarzania Twoich danych osobowych. Poprzez kliknięcie przycisku "Akceptuję wszystkie" wyrażasz zgodę na przedstawione poniżej warunki. Masz również możliwość odmówienia zgody lub ograniczenia jej zakresu.

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych Zaufanych Partnerów, które udostępniasz w historii przeglądania stron internetowych i aplikacji w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i aplikacjach w celu określenia Twoich potencjalnych zainteresowań w celu dostosowania reklamy i oferty), w tym umieszczanie znaczników internetowych (plików "cookies" itp.) na Twoich urządzeniach oraz odczytywanie takich znaczników, proszę kliknij przycisk „Akceptuję wszystkie”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.



Artykuł Dodaj artykuł

Przepis na kremowy deser czekoladowy z tofu – pyszny, oryginalny, a do tego bez glutenu, laktozy i drożdży!

Deser z tofu? Oczywiście! Poniżej przepis na oryginalny deser z tofu idealny na letnie dni i nie tylko. Jest to pyszna propozycja, która smakuje wyśmienicie, a do tego świetnie nadaje się dla wszystkich amatorów słodyczy - także dla alergików. 

Deser z tofu? Oczywiście! Poniżej przepis na oryginalny deser z tofu idealny na letnie dni i nie tylko. Jest to pyszna propozycja, która smakuje wyśmienicie, a do tego świetnie nadaje się dla wszystkich amatorów słodyczy - także dla alergików. Nie zawiera glutenu, laktozy ani drożdży, jest prosty w przygotowaniu, oryginalny i efektowny.

Przepis na kremowy deser czekoladowy z tofu – pyszny, oryginalny, a do tego  bez glutenu, laktozy i drożdży!

Składniki

  • 100 g bezglutenowych biszkoptów 3Pauly
  • 400 g tofu
  • 150 g ciemnej czekolady
  • 2-3 łyżki syropu ryżowego lub miodu
  • Chili w proszku (opcjonalnie)
  • Dowolne owoce i cynamon do dekoracji

Przygotowanie:

  1. Zblendować tofu na gładko
  2. Roztopić czekoladę w kąpieli wodnej, lekko przestudzić i delikatnie wymieszać z tofu
  3. Dodać syropu ryżowego lub miodu i doprawić odrobiną sproszkowanego chilli
  4. Ponownie wymieszać i odstawić do lodówki na ok godzinę
  5. Pokruszyć biszkopty i wyłożyć na spodzie w naczyniach deserowych
  6. Krem wyciągnąć z lodówki przełożyć do deserówek, ozdobić owocami i cynamonem

Ilość porcji 4. Czas przygotowania ok 80 min.

Smacznego!