jedzenie

Szanowny Użytkowniku,

Zanim zaakceptujesz pliki "cookies" lub zamkniesz to okno, prosimy Cię o zapoznanie się z poniższymi informacjami. Prosimy o dobrowolne wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz udostępniamy informacje dotyczące plików "cookies" oraz przetwarzania Twoich danych osobowych. Poprzez kliknięcie przycisku "Akceptuję wszystkie" wyrażasz zgodę na przedstawione poniżej warunki. Masz również możliwość odmówienia zgody lub ograniczenia jej zakresu.

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych Zaufanych Partnerów, które udostępniasz w historii przeglądania stron internetowych i aplikacji w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i aplikacjach w celu określenia Twoich potencjalnych zainteresowań w celu dostosowania reklamy i oferty), w tym umieszczanie znaczników internetowych (plików "cookies" itp.) na Twoich urządzeniach oraz odczytywanie takich znaczników, proszę kliknij przycisk „Akceptuję wszystkie”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.



Artykuł Dodaj artykuł

Konkurs kulinarny „Gęsina nie tylko na świętego Marcina” zakończony

Konkurs kulinarny „Gęsina nie tylko na świętego Marcina” odbywał się w weekend 18-19 sierpnia w hotelu Fabryka Wełny w Pabianicach. Jego organizatorem był szef kuchni Wiesław Bober. 

Konkurs kulinarny „Gęsina nie tylko na świętego Marcina” odbywał się w weekend 18-19 sierpnia w hotelu Fabryka Wełny w Pabianicach. Jego organizatorem był szef kuchni Wiesław Bober. W trakcie wydarzenia profesjonalistów z całej Polski oceniali najlepsi szefowie kuchni w kraju. Kucharze mieli za zadanie przygotować potrawy z dowolnej części gęsiny. Jednym ze sponsorów konkursu była FrieslandCampina z marką Debic.

Konkurs kulinarny „Gęsina nie tylko na świętego Marcina” zakończonyIdeą konkursu jest promocja zalet i wartości odżywczych gęsiny, która różni się od innych gatunków mięsa. Charakteryzuje się wysoką wartością energetyczną i ilością składników mineralnych. W dzisiejszej Polsce nie jest ona jednak tak popularna jak kurczak czy indyk – poprzez konkurs chciano przywrócić jej choćby część dawnej świetności. Większość gęsiny produkowanej w naszym kraju jest eksportowana - jesteśmy jednym z głównych producentów tego gatunku mięsa w Europie. Dlatego też wydarzenie "Gęsina nie tylko na świętego Marcina" ma szczególną rolę edukacyjną.

W konkursie brało udział 12 zespołów, stworzonych z kucharzy z całej Polski, sponsorzy  mogli natomiast zaprezentować na stoiskach swoją ofertę produktową. Jednym z nich był Debic, z szerokim asortymentem profesjonalnych, a przy tym naturalnych rozwiązań nabiałowych, który pokazał wszystkie dostępne w naszym kraju produkty. Drugiego dnia reprezentantki tej marki przygotowały dla gości lody w oparciu o bazę Debic Parfait w przeróżnych smakach: wiśni z imbirem, kawy, Oreo, Baileys, kokosa, truskawki z rozmarynem czy mango.

Podczas festiwalu nasze stoisko cieszyło się ogromnym zainteresowaniem. Odwiedziło nas wiele osób, dopytując o sposób przygotowania lodów. Oprócz prezentacji produktów i możliwości ich spróbowania ufundowaliśmy też nagrody rzeczowe dla uczestników za zajęcie miejsc I - III, jak również nagrody dla pozostałych uczestników oraz jury. Wydarzenie to ogromny sukces. Jesteśmy bardzo zadowoleni, że mogliśmy wspierać kucharzy w tym dniu i nagrodzić tych najlepszych  – mówi Katarzyna Krasowska, Przedstawicielka Handlowa w Debic.

W trakcie uroczystej gali zespół Debic odebrał wyróżnienie za wsparcie konkursu.

Konkurs wspiera Krajowa Rada Drobiarstwa, ponieważ jego celem jest uświadomienie klientów  o walorach szlachetnego mięsa z gęsi, także w sezonie letnim. Dodatkowo festiwal promuje kucharzy, pokazuje ich umiejętności i wysoką wiedzę zawodową.