jedzenie

Szanowny Użytkowniku,

Zanim zaakceptujesz pliki "cookies" lub zamkniesz to okno, prosimy Cię o zapoznanie się z poniższymi informacjami. Prosimy o dobrowolne wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz udostępniamy informacje dotyczące plików "cookies" oraz przetwarzania Twoich danych osobowych. Poprzez kliknięcie przycisku "Akceptuję wszystkie" wyrażasz zgodę na przedstawione poniżej warunki. Masz również możliwość odmówienia zgody lub ograniczenia jej zakresu.

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych Zaufanych Partnerów, które udostępniasz w historii przeglądania stron internetowych i aplikacji w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i aplikacjach w celu określenia Twoich potencjalnych zainteresowań w celu dostosowania reklamy i oferty), w tym umieszczanie znaczników internetowych (plików "cookies" itp.) na Twoich urządzeniach oraz odczytywanie takich znaczników, proszę kliknij przycisk „Akceptuję wszystkie”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.



Artykuł Dodaj artykuł

Babeczki z warzyw, jajek oraz makaronu szpinakowego

Babeczki z warzyw, jajek oraz makaronu szpinakowego

Babeczki z warzyw, jajek oraz makaronu szpinakowego
Fot. Index Food

Składniki (12 babeczek):

  • 200 g makaronu tasiemki szpinakowe - Tagliatelle agli spinaci nr 112 marki Arrighi
  • 5 jajek
  • duża garść szpinaku baby
  • 100 g sera niebieskiego z pleśnią
  • 50 g szynki
  • ½ papryki czerwonej
  • ½ papryki zielonej
  • 3 łyżki szczypiorku
  • 1 łyżka świeżego rozmarynu
  • świeże warzywa (np. pomidor, ogórek)
  • olej
  • sól
  • pieprz

Wykonanie:

  1. Makaron ugotuj, a następnie przestudź.
  2. Jajka wbij do miski. Szynkę oraz paprykę pokrój w kosteczkę - dodaj do miski. Dołóż szczypiorek, rozmaryn. Dopraw szczyptą soli i pieprzu. Całość wymieszaj.
  3. Foremki wysmaruj oliwą. Na dno każdej z nich wyłóż makaron i szpinak. Wlej porcję masy jajecznej oraz dodaj po kawałku sera.
  4. Rozgrzej piekarnik (funkcja góra-dół). Babeczki piecz 12–15 minut do lekkiego zarumienienia.
  5. Babeczki podawaj z porcją warzyw. Można jeść na ciepło oraz na zimno.