jedzenie

Szanowny Użytkowniku,

Zanim zaakceptujesz pliki "cookies" lub zamkniesz to okno, prosimy Cię o zapoznanie się z poniższymi informacjami. Prosimy o dobrowolne wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz udostępniamy informacje dotyczące plików "cookies" oraz przetwarzania Twoich danych osobowych. Poprzez kliknięcie przycisku "Akceptuję wszystkie" wyrażasz zgodę na przedstawione poniżej warunki. Masz również możliwość odmówienia zgody lub ograniczenia jej zakresu.

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych Zaufanych Partnerów, które udostępniasz w historii przeglądania stron internetowych i aplikacji w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i aplikacjach w celu określenia Twoich potencjalnych zainteresowań w celu dostosowania reklamy i oferty), w tym umieszczanie znaczników internetowych (plików "cookies" itp.) na Twoich urządzeniach oraz odczytywanie takich znaczników, proszę kliknij przycisk „Akceptuję wszystkie”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.



Artykuł Dodaj artykuł

Domowa granola

Domowa granola z bakaliami marki Kresto to idealna propozycja na lekkie i wartościowe śniadanie.   

Domowa granola z bakaliami marki Kresto to idealna propozycja na lekkie i wartościowe śniadanie. 

Domowa granola
Domowa granola
Fot. VOG Polska Sp. z o.o.

Składniki:

  • 1 op. orzechów nerkowca Kresto (100 g)
  • 1 op. orzechów pekan Kresto (100 g)
  • 1 op. orzechów włoskich Kresto (100 g)
  • 1 op. rodzynek Kresto (200 g)
  • 400 g płatków owsianych pełnoziarnistych
  • 4 łyżki wiórków kokosowych Kresto
  • 2 łyżki oleju Rapso
  • 10 łyżek miodu płynnego
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżka cukru z wanilią
  • szczypta soli

Wykonanie:

  1. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia.
  2. Orzechy posiekaj, ale nie na drobno, powinny być to większe kawałki. Przełóż do miski.
  3. Dodaj płatki, cynamon, sól, olej, cukier z wanilią oraz miód. Całość dobrze wymieszaj i przełóż na blaszkę. Piecz w rozgrzanym do 160 °C piekarniku z termoobiegiem przez 20 minut, często mieszając.
  4. Dodaj rodzynki oraz wiórki kokosowe. Wymieszaj i piecz jeszcze 7–10 minut, często mieszając.
  5. Po przestudzeniu przełóż do słoika lub puszki. Domowa granola świetnie smakuje z mlekiem lub jogurtem.

Smacznego!