jedzenie

Szanowny Użytkowniku,

Zanim zaakceptujesz pliki "cookies" lub zamkniesz to okno, prosimy Cię o zapoznanie się z poniższymi informacjami. Prosimy o dobrowolne wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz udostępniamy informacje dotyczące plików "cookies" oraz przetwarzania Twoich danych osobowych. Poprzez kliknięcie przycisku "Akceptuję wszystkie" wyrażasz zgodę na przedstawione poniżej warunki. Masz również możliwość odmówienia zgody lub ograniczenia jej zakresu.

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych Zaufanych Partnerów, które udostępniasz w historii przeglądania stron internetowych i aplikacji w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i aplikacjach w celu określenia Twoich potencjalnych zainteresowań w celu dostosowania reklamy i oferty), w tym umieszczanie znaczników internetowych (plików "cookies" itp.) na Twoich urządzeniach oraz odczytywanie takich znaczników, proszę kliknij przycisk „Akceptuję wszystkie”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.



Artykuł Dodaj artykuł

Tagliatelle szpinakowe z pomidorami suszonymi

Tagliatelle szpinakowe z pomidorami suszonymi to pyszna i sycąca propozycja na wiosenne danie.

Tagliatelle szpinakowe z pomidorami suszonymi

to pyszna i sycąca propozycja na wiosenne danie.

Tagliatelle szpinakowe z pomidorami suszonymi

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu szpinakowego Arrighi
  • 700 g surowej ryby morskiej
  • 1 słoik pomidorów suszonych Ponti
  • 1 słoik oliwek zielonych bez pestek Serpis
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 2 szalotki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 szklanki wina wytrawnego białego
  • 200 g sera ricotta
  • 5 łyżek oliwy Olitalia
  • 2 łyżki drobnych otrębów owsianych
  • 1 jajko M
  • garść świeżej bazylii
  • sól, pieprz

Wykonanie:

  1. Rybę pokrój w mniejsze kawałki i pulsacyjnie rozdrób w malakserze – naciskaj przycisk przez ok. 1 sekundę i powtórz to ok. 5 razy. Tak przygotuj całość ryby. Dzięki temu ryba nie będzie nadmiernie rozdrobniona.
  2. Jedną szalotkę pokrój w kostkę i zeszklij na 1 łyżce oliwy.
  3. Paprykę pokrój w drobną kostkę i dodaj na patelnię.
  4. Oliwki pokrój w kostkę (zostaw ok. 6 sztuk, które przydadzą się do sosu). Dodaj na patelnię. Całość smaż chwilę. Ostudź.
  5. Rybę przełóż do miski, dodaj jajko, otręby, 1/2 łyżeczki soli oraz odrobinę pieprzu. Wymieszaj. Dodaj przestudzoną zawartość patelni. Wymieszaj. Uformuj 12–14 pulpecików.
  6. Rozgrzej patelnię z 3 łyżkami oliwy i smaż do lekkiego zarumienienia z obu stron pulpety rybne.
  7. Pulpety ściągnij z patelni, dolej na nią 1 łyżkę oliwy.
  8. Drugą szalotkę pokrój w kostkę, dodaj na patelnię wraz z pokrojonym czosnkiem i smaż przez chwilę do zeszklenia warzyw.
  9. Pomidory suszone pokrój w większą kostkę, dodaj na patelnię i smaż chwilkę. Dodaj wino i całość duś do odparowania 1/2 objętości wina.
  10. Dodaj na patelnię ricottę. Wymieszaj sos podgrzewając, dopraw do smaku.
  11. Dodaj do sosu pulpety i pokrojone oliwki duś pod przykryciem przez ok. 5 minut.
  12. Podawaj pulpety z ugotowanym makaronem oraz świeżą bazylią.