jedzenie

Szanowny Użytkowniku,

Zanim zaakceptujesz pliki "cookies" lub zamkniesz to okno, prosimy Cię o zapoznanie się z poniższymi informacjami. Prosimy o dobrowolne wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz udostępniamy informacje dotyczące plików "cookies" oraz przetwarzania Twoich danych osobowych. Poprzez kliknięcie przycisku "Akceptuję wszystkie" wyrażasz zgodę na przedstawione poniżej warunki. Masz również możliwość odmówienia zgody lub ograniczenia jej zakresu.

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych Zaufanych Partnerów, które udostępniasz w historii przeglądania stron internetowych i aplikacji w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i aplikacjach w celu określenia Twoich potencjalnych zainteresowań w celu dostosowania reklamy i oferty), w tym umieszczanie znaczników internetowych (plików "cookies" itp.) na Twoich urządzeniach oraz odczytywanie takich znaczników, proszę kliknij przycisk „Akceptuję wszystkie”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.



Artykuł Dodaj artykuł

Sałatka z młodego bobu z serem Gouda i miętą

Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Sałatka z młodego bobu z serem Gouda i miętą
Sałatka z młodego bobu z serem Gouda i miętą

Składniki:

  • 0,5 kg młodego bobu
  • 50 g orzeszków piniowych
  • ½ pęczka świeżej mięty
  • 100 g sera żółtego (np. Gouda MSM Mońki)
  • 50 ml oleju lnianego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka miodu gryczanego
  • szczypta grubo zmielonego pieprzu

Wykonanie:

Bób umyć, osuszyć i wyłożyć do miski. Jeżeli bób jest nie jest młody, należy go krótko obgotować w osolonej wodzie, odcedzić ostudzić i obrać z łupiny. Do bobu dodać podprażone na suchej patelni orzeszki, posiekaną miętę i pokrojony w kostkę ser.

Olej lniany połączyć z sokiem z cytryny, miodem i pieprzem. Polać sałatkę dressingiem i wymieszać.

Smacznego!