jedzenie

Szanowny Użytkowniku,

Zanim zaakceptujesz pliki "cookies" lub zamkniesz to okno, prosimy Cię o zapoznanie się z poniższymi informacjami. Prosimy o dobrowolne wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz udostępniamy informacje dotyczące plików "cookies" oraz przetwarzania Twoich danych osobowych. Poprzez kliknięcie przycisku "Akceptuję wszystkie" wyrażasz zgodę na przedstawione poniżej warunki. Masz również możliwość odmówienia zgody lub ograniczenia jej zakresu.

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych Zaufanych Partnerów, które udostępniasz w historii przeglądania stron internetowych i aplikacji w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i aplikacjach w celu określenia Twoich potencjalnych zainteresowań w celu dostosowania reklamy i oferty), w tym umieszczanie znaczników internetowych (plików "cookies" itp.) na Twoich urządzeniach oraz odczytywanie takich znaczników, proszę kliknij przycisk „Akceptuję wszystkie”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.



Artykuł Dodaj artykuł

Kulki mocy – przepis

Słodka przekąska, która jest nie tylko smaczna, ale też zdrowa? Takie połączenie tylko z pozoru wydaje się niemożliwe.

Słodka przekąska, która jest nie tylko smaczna, ale też zdrowa? Takie połączenie tylko z pozoru wydaje się niemożliwe. Kulki mocy na bazie tartych orzechów laskowych i słonecznika to idealna propozycja na pełnowartościowy deser, który swoim smakiem zachwyci niejednego łakomczucha.

Kulki mocy. Fot. VOG Polska Sp. z o.o.
Kulki mocy.
Fot. VOG Polska Sp. z o.o.

Składniki (ok. 12–15 sztuk)

  • 200 g tartych orzechów laskowych BackMit
  • 200 g słonecznika tartego BackMit
  • wiórki kokosowe Kresto (do obtoczenia pralinek)
  • miód (ilość uzależniona od gęstości miodu, ok. 5 łyżek średnio gęstego miodu)

Wykonanie:

  1. Orzechy laskowe i słonecznik przesypujemy na dużą patelnię. Cały czas mieszając doprowadzamy do bardzo lekkiego zarumienienia. Studzimy.
  2. Słonecznik i orzechy przesypujemy do miski i dodajemy stopniowo taką ilość miodu, aby pralinki ładnie się kształtowały i nie były zbyt miękkie. Jeśli dodamy zbyt wiele miodu, możemy dosypać tartych orzechów lub słonecznika.
  3. Nabierając łyżeczką masę orzechową tworzymy zgrabne kuleczki. Na koniec otaczany je wiórkami kokosowymi.
  4. Kulki mocy przechowujemy do 2 tygodni w lodówce, w szczelnie zamkniętym pojemniku.