jedzenie

Szanowny Użytkowniku,

Zanim zaakceptujesz pliki "cookies" lub zamkniesz to okno, prosimy Cię o zapoznanie się z poniższymi informacjami. Prosimy o dobrowolne wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz udostępniamy informacje dotyczące plików "cookies" oraz przetwarzania Twoich danych osobowych. Poprzez kliknięcie przycisku "Akceptuję wszystkie" wyrażasz zgodę na przedstawione poniżej warunki. Masz również możliwość odmówienia zgody lub ograniczenia jej zakresu.

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych Zaufanych Partnerów, które udostępniasz w historii przeglądania stron internetowych i aplikacji w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i aplikacjach w celu określenia Twoich potencjalnych zainteresowań w celu dostosowania reklamy i oferty), w tym umieszczanie znaczników internetowych (plików "cookies" itp.) na Twoich urządzeniach oraz odczytywanie takich znaczników, proszę kliknij przycisk „Akceptuję wszystkie”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.



Artykuł Dodaj artykuł

Krem z nerkowców, orzechów macadamia i papryki z anchois

Chrupiące pieczywo z dodatkiem pożywnej pasty orzechowo-warzywnej to doskonały sposób na zdrowe śniadanie. Orzechy stanowiące cenne źródło kwasów NNKT oraz witamin i minerałów, wzbogacone smakiem papryki i anchois, dodadzą smakowitą dawkę energii na resztę dnia.

Chrupiące pieczywo z dodatkiem pożywnej pasty orzechowo-warzywnej to doskonały sposób na zdrowe śniadanie. Orzechy stanowiące cenne źródło kwasów NNKT oraz witamin i minerałów, wzbogacone smakiem papryki i anchois, dodadzą smakowitą dawkę energii na resztę dnia.

Krem z nerkowców, orzechów macadamia i papryki z anchois
Krem z nerkowców to wytrawna alternatywa dla masła orzechowego
Fot. VOG Polska  Sp. z o.o.

Składniki:

  • 1/2 kg czerwonej papryki
  • 100 g orzechów macadamia Kresto
  • 100 g orzechów nerkowca Kresto
  • 1 słoiczek anchois Mayflower
  • 1 średnia cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 7 łyżek oleju Rapso
  • sól
  • pieprz

Wykonanie:

  1. Paprykę oczyścić, pokroić w średniej wielkości kostkę  i podsmażyć na rozgrzanym oleju  - ok. 5 minut.
  2. Po tym czasie dodać orzechy i smażyć całość do lekkiego zarumienienia, pamiętając przy tym o częstym mieszaniu.
  3. Dodać na patelnię pokrojoną w kostkę cebulę oraz ćwiartki czosnku i podsmażać aż do mo-mentu zeszklenia.
  4. Zawartość patelni przesypać do miski i dokładnie zblendować. Pastę przechowywać można w zamkniętym opakowaniu w lodówce ok. 1 tygodnia.
  5. Pastę można podawać z pieczywem i anchois.