jedzenie

Szanowny Użytkowniku,

Zanim zaakceptujesz pliki "cookies" lub zamkniesz to okno, prosimy Cię o zapoznanie się z poniższymi informacjami. Prosimy o dobrowolne wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz udostępniamy informacje dotyczące plików "cookies" oraz przetwarzania Twoich danych osobowych. Poprzez kliknięcie przycisku "Akceptuję wszystkie" wyrażasz zgodę na przedstawione poniżej warunki. Masz również możliwość odmówienia zgody lub ograniczenia jej zakresu.

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych Zaufanych Partnerów, które udostępniasz w historii przeglądania stron internetowych i aplikacji w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i aplikacjach w celu określenia Twoich potencjalnych zainteresowań w celu dostosowania reklamy i oferty), w tym umieszczanie znaczników internetowych (plików "cookies" itp.) na Twoich urządzeniach oraz odczytywanie takich znaczników, proszę kliknij przycisk „Akceptuję wszystkie”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.



Artykuł Dodaj artykuł

3 przepisy na błyskawiczne i pożywne sałatki

Żyjemy w biegu i poświęcamy coraz mniej czasu na takie ważne czynności, jak przygotowywanie pełnowartościowych posiłków, ruch czy nawet sen. A przecież wszystko to wpływa na nasze codzienne samopoczucie i zdrowie.

Żyjemy w biegu i poświęcamy coraz mniej czasu na takie ważne czynności, jak przygotowywanie pełnowartościowych posiłków, ruch czy nawet sen. A przecież wszystko to wpływa na nasze codzienne samopoczucie i zdrowie. Warto więc zadbać o siebie, a w szczególności o to, co jemy. Są sposoby, by nie zajęło nam to wiele czasu, a jednocześnie było pyszne. Mowa o sałatkach, z których każdy znajdzie coś dla siebie.

Pomysł na szybki i smaczny posiłek to niełatwe zadanie. Naprzeciw niemu wychodzi prawdziwy skarb kulinarny, który niejedną ma twarz, czyli sałatka. To doskonałe danie, szczególnie kiedy nie mamy czasu na długie gotowanie, czy po prostu nie mamy na to ochoty. Dodatkowo, sałatka niezależnie od przepisu zawiera wiele zdrowych składników, które pomagają zaspokoić zapotrzebowanie na różne witaminy. Dlatego warto mieć kilka przepisów w zanadrzu. Oto one!

Sałatka hawajska

3 przepisy na błyskawiczne i pożywne sałatki

Składniki:

  • 1 pęczek świeżego szczypioru
  • 200 g kukurydzy
  • 200 g ananasa
  • 300 g żółtego sera
  • 200 g polędwicy wędzonej z kurczaka NATURA firmy Konspol
  • 1 jogurt naturalny
  • 200 g makaronu typu „kolanko”
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:

Makaron gotujemy w osolonej wodzie, aż będzie miękki. Drobno siekamy szczypior. Ananasa odsączamy i kroimy w małe kawałki. Kukurydzę odsączamy, polędwicę wędzoną z kurczaka NATURA firmy Konspol i żółty ser kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki mieszamy razem i dodajemy ugotowany makaron. Całość polewamy jogurtem naturalnym i przyprawiamy do smaku.

Sałatka ziemniaczana

3 przepisy na błyskawiczne i pożywne sałatki

Składniki:

  • 4 ziemniaki
  • 2 jajka
  • 100 g startego parmezanu
  • 1 pęczek świeżego szczypiorku
  • 200 g szynki podhalańskiej NATURA firmy Konspol
  • 150 g rukoli

Przygotowanie:

Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, jajka gotujemy na twardo. Szczypiorek siekamy, szynkę podhalańską NATURA firmy Konspol kroimy w kosteczkę. Ugotowane ziemniaki kroimy w duże kostki, a jajka w księżyce. Dodajemy starty parmezan.

Sałatka włoska

3 przepisy na błyskawiczne i pożywne sałatki

Składniki:

  • 200 g makaronu świderek
  • 1 papryka czerwona
  • 3 ogórki konserwowe
  • 100 g polędwicy królewskiej z kurczaka firmy Konspol
  • 100 g sera żółtego
  • 200 g kukurydzy
  • 1 garść świeżej bazylii
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie:

Makaron gotujemy w osolonej wodzie, aż będzie miękki. Polędwicę królewską z kurczaka marki Konspol, ser żółty i paprykę kroimy w kostkę, natomiast ogórki konserwowe w plasterki. Wszystko łączymy z odsączoną kukurydzą i ugotowanym makaronem, następnie polewamy oliwą z oliwek. Na koniec dekorujemy liśćmi bazylii.