jedzenie

Szanowny Użytkowniku,

Zanim zaakceptujesz pliki "cookies" lub zamkniesz to okno, prosimy Cię o zapoznanie się z poniższymi informacjami. Prosimy o dobrowolne wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz udostępniamy informacje dotyczące plików "cookies" oraz przetwarzania Twoich danych osobowych. Poprzez kliknięcie przycisku "Akceptuję wszystkie" wyrażasz zgodę na przedstawione poniżej warunki. Masz również możliwość odmówienia zgody lub ograniczenia jej zakresu.

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych Zaufanych Partnerów, które udostępniasz w historii przeglądania stron internetowych i aplikacji w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i aplikacjach w celu określenia Twoich potencjalnych zainteresowań w celu dostosowania reklamy i oferty), w tym umieszczanie znaczników internetowych (plików "cookies" itp.) na Twoich urządzeniach oraz odczytywanie takich znaczników, proszę kliknij przycisk „Akceptuję wszystkie”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.



Artykuł Dodaj artykuł

Smoothie mango-kokos z migdałami

Klasyczne, owocowe koktajle przygotowywane na bazie mleka, można nieco urozmaicić dodając do nich bakalie, a nabiał zastępując mleczkiem kokosowym. Migdały i wiórki w towarzystwie mango to wersja na pożywne smoothie, które dostarczy smakowitej energii.

Klasyczne, owocowe koktajle przygotowywane na bazie mleka, można nieco urozmaicić dodając do nich bakalie, a nabiał zastępując mleczkiem kokosowym. Migdały i wiórki w towarzystwie mango to wersja na pożywne smoothie, które dostarczy smakowitej energii.

aaaaa
Smoothie z dodatkiem migdałów to pożywna przekąska w lekkiej formie
Fot. VOG Polska  Sp. z o.o.

Składniki (2 porcje):

  • 1 duże lub 2 małe, bardzo dojrzałe owoce mango (około 600 g)
  • 400 ml mleczka kokosowego wraz ze śmietanką
  • 4 łyżki wiórków kokosowych Kresto
  • 3 łyżki migdałów w słupkach Kresto
  • mleko kokosowe (opcjonalnie)

Dodatki

  • maliny, truskawki, borówki (świeże lub mrożone)
  • kiwi, pomarańcze, mandarynki, physalis, figi
  • słupki migdałów
  • wiórki kokosowe
  • maliny, truskawki, borówki (świeże lub mrożone)
  • kiwi, pomarańcze, mandarynki, physalis, słupki mi wiórka kokosowe

Wykonanie:

  1. Mango dokładnie myjemy pod bieżącą, gorącą wodą i obieramy ze skórki. Wyjmujemy pestkę i przekładamy do zblendowania. Im dojrzalszy owoc, tym koktajl będzie słodszy.
  2. Dokładamy do blendowania wiórki kokosowe oraz migdały.
  3. Na koniec przelewamy mleczko kokosowe i dokładamy śmietankę.
  4. Całość dokładnie miksujemy. Jeżeli koktajl ma zbyt gęstą konsystencję, możemy dolać odrobinę mleka kokosowego.
  5. Przelewamy gotowe smoothie do pucharków lub kielichów, ozdobionych ulubionymi owocami.
  6. Najsmaczniejsze jest lekko schłodzone, taki efekt uzyskamy przechowując mango i mleczko kokosowe przez noc w lodówce.