jedzenie

Szanowny Użytkowniku,

Zanim zaakceptujesz pliki "cookies" lub zamkniesz to okno, prosimy Cię o zapoznanie się z poniższymi informacjami. Prosimy o dobrowolne wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz udostępniamy informacje dotyczące plików "cookies" oraz przetwarzania Twoich danych osobowych. Poprzez kliknięcie przycisku "Akceptuję wszystkie" wyrażasz zgodę na przedstawione poniżej warunki. Masz również możliwość odmówienia zgody lub ograniczenia jej zakresu.

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych Zaufanych Partnerów, które udostępniasz w historii przeglądania stron internetowych i aplikacji w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i aplikacjach w celu określenia Twoich potencjalnych zainteresowań w celu dostosowania reklamy i oferty), w tym umieszczanie znaczników internetowych (plików "cookies" itp.) na Twoich urządzeniach oraz odczytywanie takich znaczników, proszę kliknij przycisk „Akceptuję wszystkie”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.



Artykuł Dodaj artykuł

Semifreddo truskawkowe z migdałami w słupkach

Lody to remedium na letnie upały i jedne z ulubionych potraw w tym okresie. Zamiast klasycznych lodów można pokusić się jednak o przygotowanie lodowego deseru rodem z Włoch. Semifreddo na bazie owoców i serka mascarpone o półtwardej konsystencji z pewnością nie tylko schłodzi, ale i zadowoli nasze podniebienia.

Lody to remedium na letnie upały i jedne z ulubionych potraw w tym okresie. Zamiast klasycznych lodów można pokusić się jednak o przygotowanie lodowego deseru rodem z Włoch. Semifreddo na bazie owoców i serka mascarpone o półtwardej konsystencji z pewnością nie tylko schłodzi, ale i zadowoli nasze podniebienia.

Semifreddo truskawkowe z migdałami w słupkach
Lodowy raj w owocowym wydaniu
Fot. VOG Polska  Sp. z o.o.

Składniki:

  • 2 puszki truskawek w syropie Happy Frucht
  • 500 g serka mascarpone
  • 250 g śmietany 36%
  • Migdały w słupkach Kresto
  • Sezonowe owoce

Wykonanie:

  1. Truskawki z puszek wraz z syropem przelewamy do miski i dokładnie blendujemy.
  2. Serek mascarpone oraz kremówkę wrzucamy do miski i ubijamy na sztywno. Następnie dodajemy mus truskawkowy i wszystko dokładnie mieszamy.
  3. Przygotowany krem przelewamy do foremki posypujemy migdałami i ozdabiamy wybranymi owocami.
  4. Foremkę wstawiamy do zamrażarki i schładzamy przez 3–4 godziny. Po tym czasie lodowy deser jest gotowy do spożycia. Jeśli zamrozimy go mocniej, wówczas trzeba wyciągnąć go na ok. 1 godzinę przed podaniem.