jedzenie

Szanowny Użytkowniku,

Zanim zaakceptujesz pliki "cookies" lub zamkniesz to okno, prosimy Cię o zapoznanie się z poniższymi informacjami. Prosimy o dobrowolne wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz udostępniamy informacje dotyczące plików "cookies" oraz przetwarzania Twoich danych osobowych. Poprzez kliknięcie przycisku "Akceptuję wszystkie" wyrażasz zgodę na przedstawione poniżej warunki. Masz również możliwość odmówienia zgody lub ograniczenia jej zakresu.

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych Zaufanych Partnerów, które udostępniasz w historii przeglądania stron internetowych i aplikacji w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i aplikacjach w celu określenia Twoich potencjalnych zainteresowań w celu dostosowania reklamy i oferty), w tym umieszczanie znaczników internetowych (plików "cookies" itp.) na Twoich urządzeniach oraz odczytywanie takich znaczników, proszę kliknij przycisk „Akceptuję wszystkie”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.



Artykuł Dodaj artykuł

Pyszne jagodzianki

Sezon na jagody w pełni. Jest on krótki, więc koniecznie kupcie w sklepie mąkę tortową z Młynomagu i przygotujcie…. JAGODZIANKI

Sezon na jagody w pełni. Jest on krótki, więc koniecznie kupcie w sklepie mąkę tortową z Młynomagu i przygotujcie…. JAGODZIANKI

Pyszne jagodzianki

Składniki:

  • 500 g mąki tortowej z Młynomagu
  • 250 ml letniego mleka
  • 50g świeżych drożdży
  • 3 jajka
  • 1 żółtko
  • 125 g masła
  • ¾ szkl. Cukru
  • Szczypta soli
  • Cukier do posypania bułek

Nadzienie:

  • 1 kg jagód
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka bułki tartej

Sposób przygotowania:

Rozkruszone drożdże rozpuścić w mleku, dodać 2 łyżki maki i 1 łyżkę cukru, lekko wymieszać. Rozczyn pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.

Jajka ubić z reszta cukru, dodać rozczyn, pozostałe mleko, wsypać przesianą mąkę i sól. Wyrobić ciasto aż zacznie odstawać od ręki. Dodać powoli wystudzone, roztopione masło. Po wyrobieniu ciasto przykryć ściereczką.

Jagody umyć i wymieszać z cukrem i bułką tartą.

Kiedy ciasto zwiększy objętość i stanie się puszyste, odkrawać i formować kulki a z nich okrągłe placki. Na każdy kłaść czubatą łyżkę jagód i zlepić bułkę.

Po ułożeniu na blasze posmarować rozmąconym żółtkiem. Piec 15- 20 min w temp. 200 stopni.

Smacznego

Artykuł został dodany przez firmę

Młynomag Sp.j.

Nasz młyn położony jest w sercu Warmii i Mazur, pośród żyznych pól słynących z upraw zbóż konsumpcyjnych. To korzystne położenie pozwala nam produkować mąkę z surowców najwyższej jakości. Mąka z "Młynomagu" jest w 100% naturalna.

Zapoznaj się z ofertą firmy


Inne publikacje firmy


Podobne artykuły


Komentarze

Brak elementów do wyświetlenia.