jedzenie

Szanowny Użytkowniku,

Zanim zaakceptujesz pliki "cookies" lub zamkniesz to okno, prosimy Cię o zapoznanie się z poniższymi informacjami. Prosimy o dobrowolne wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz udostępniamy informacje dotyczące plików "cookies" oraz przetwarzania Twoich danych osobowych. Poprzez kliknięcie przycisku "Akceptuję wszystkie" wyrażasz zgodę na przedstawione poniżej warunki. Masz również możliwość odmówienia zgody lub ograniczenia jej zakresu.

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych Zaufanych Partnerów, które udostępniasz w historii przeglądania stron internetowych i aplikacji w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i aplikacjach w celu określenia Twoich potencjalnych zainteresowań w celu dostosowania reklamy i oferty), w tym umieszczanie znaczników internetowych (plików "cookies" itp.) na Twoich urządzeniach oraz odczytywanie takich znaczników, proszę kliknij przycisk „Akceptuję wszystkie”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.



Artykuł Dodaj artykuł

Przepis kulinarny: Sałatka z dorszem, warzywami i kaszą bulgur BIO

Pożywna sałatka, przyrządzana na ciepło, która idealnie smakuje z filetem z dorsza

Przepis kulinarny: Sałatka z dorszem, warzywami i kaszą bulgur BIOSałatka z dorszem, warzywami i kaszą bulgur BIO 
fot. Halina

Sałatka z dorszem, warzywami i kaszą bulgur BIO

Składniki:

  • 1 opakowanie kaszy bulgur BIO (np. marki Halina BIO)
  • 2 filety dorsza ze skórą
  • 1 czerwona cebula drobno posiekana
  • 2 ząbki czosnku drobno posiekane
  • 1 ogórek pokrojony w średnią kostkę
  • 10 oliwek
  • 1 mała papryka pokrojona w średnią kostkę
  • 1 pomidor pokrojony w średnią kostkę
  • 100 ml przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka posiekanych liści mięty
  • 1 łyżka posiekanych liści kolendry
  • 1 limonka
  • 1 łyżeczka mielonego kuminu
  • mielone chili (według uznania)
  • mąka pszenna
  • oliwa

Wykonanie:

  1. Kaszę ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 
  2. Cebulę i czosnek zeszklić na oliwie. Dodać paprykę, i oliwki i smażyć przez 3 minuty. Dodać kaszę i przecier pomidorowy. Doprawić mielonym kminem rzymskim, chili i solą. Na koniec dodać ogórka, pomidora, sok z połowy limonki, posiekana miętę i kolendrę.
  3. Rybę od strony skóry obtoczyć w mącę. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć od strony skóry na rozgrzanej oliwie aż się delikatnie przyrumieni. Obrócić na drugą stronę zmniejszyć ogień i smażyć jeszcze parę minut.

Smacznego!