jedzenie

Szanowny Użytkowniku,

Zanim zaakceptujesz pliki "cookies" lub zamkniesz to okno, prosimy Cię o zapoznanie się z poniższymi informacjami. Prosimy o dobrowolne wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz udostępniamy informacje dotyczące plików "cookies" oraz przetwarzania Twoich danych osobowych. Poprzez kliknięcie przycisku "Akceptuję wszystkie" wyrażasz zgodę na przedstawione poniżej warunki. Masz również możliwość odmówienia zgody lub ograniczenia jej zakresu.

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych Zaufanych Partnerów, które udostępniasz w historii przeglądania stron internetowych i aplikacji w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i aplikacjach w celu określenia Twoich potencjalnych zainteresowań w celu dostosowania reklamy i oferty), w tym umieszczanie znaczników internetowych (plików "cookies" itp.) na Twoich urządzeniach oraz odczytywanie takich znaczników, proszę kliknij przycisk „Akceptuję wszystkie”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.



Artykuł Dodaj artykuł

Awokado z wędzonym łososiem i rukolą

Jesienią i zimą powinniśmy szczególnie zatroszczyć się o urozmaiconą dietę.

Jesienią i zimą powinniśmy szczególnie zatroszczyć się o urozmaiconą dietę. Łatwą w przygotowaniu i pyszną przekąską będzie uważane za jedno z najzdrowszych owoców świata – pełne wartości odżywczych - awokado. Wystarczy, że skropimy je sokiem z cytryny i wypełnimy rukolą oraz wędzonym łososiem. Tak skomponowana przekąska będzie nie tylko smaczna i efektowna wizualnie, ale przede wszystkim zdrowa.

Awokado z wędzonym łososiem i rukoląfot. Eisberg

Awokado z wędzonym łososiem i rukolą

Składniki:

  • Rukola myta marki Eisberg 100 g
  • awokado 2 szt.
  • łosoś wędzony ok. 50 g
  • mała czerwona cebula 1 szt.
  • pół cytryny
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Awokado umyć, przekroić na pół, wydrążyć pestkę. Środek skropić sokiem z cytryny (wówczas nie ściemnieje), wypełnić Rukolą, podzielonym na kawałki wędzonym łososiem oraz pokrojoną w pióra czerwoną cebulą. Oprószyć do smaku solą i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.