jedzenie

Szanowny Użytkowniku,

Zanim zaakceptujesz pliki "cookies" lub zamkniesz to okno, prosimy Cię o zapoznanie się z poniższymi informacjami. Prosimy o dobrowolne wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz udostępniamy informacje dotyczące plików "cookies" oraz przetwarzania Twoich danych osobowych. Poprzez kliknięcie przycisku "Akceptuję wszystkie" wyrażasz zgodę na przedstawione poniżej warunki. Masz również możliwość odmówienia zgody lub ograniczenia jej zakresu.

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych Zaufanych Partnerów, które udostępniasz w historii przeglądania stron internetowych i aplikacji w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i aplikacjach w celu określenia Twoich potencjalnych zainteresowań w celu dostosowania reklamy i oferty), w tym umieszczanie znaczników internetowych (plików "cookies" itp.) na Twoich urządzeniach oraz odczytywanie takich znaczników, proszę kliknij przycisk „Akceptuję wszystkie”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.



Artykuł Dodaj artykuł

Wiosenna sałatka z granatem i kozim serem

Kalendarzowa wiosna już jest z nami! To sezon na kolorowe, zdrowe posiłki pełne witamin i składników odżywczych. Jedną z prostych w przygotowaniu i pysznych propozycji, jest sałatka z granatem i kozim serem.

Kalendarzowa wiosna już jest z nami! To sezon na kolorowe, zdrowe posiłki pełne witamin i składników odżywczych. Jedną z prostych w przygotowaniu i pysznych propozycji, jest sałatka z granatem i kozim serem. Sprawdźcie nasz przepis!

Sałatka MaraniMarani

Składniki:

  • 100g roszponki
  • 1/3 pomarańczy
  • 1/3 granatu
  • 150g koziego sera
  • 2 cebule szalotki
  • garść orzechów włoskich

Dressing:

  • 8 łyżek oliwy
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1/3 łyżeczki soli i pieprzu
  • pół łyżeczki miodu

Przygotowanie:

Roszponkę wrzuć do miski. Pomarańczę obierz i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i posiekaj w piórka, a nasiona granatu wydrąż. Kozi ser pokrój w grubą kostkę. Orzechy włoskie posiekaj i podpraż je chwilę na suchej patelni. Wrzuć wszystko do miski i wymieszaj.

Przygotuj dressing. Do szklanki wlej oliwę, sok z cytryny, dodaj miód i przypraw solą oraz pieprzem. Dokładnie wymieszaj. Polej sałatkę dressingiem i wymieszaj.

Wiosenną sałatkę podawaj z bagietką lub gruzińskim chlebkiem puri. Świetnie będzie komponować się także z gruzińskim czerwonym półwytrawnym winem Marani Telavuri.