jedzenie

Szanowny Użytkowniku,

Zanim zaakceptujesz pliki "cookies" lub zamkniesz to okno, prosimy Cię o zapoznanie się z poniższymi informacjami. Prosimy o dobrowolne wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz udostępniamy informacje dotyczące plików "cookies" oraz przetwarzania Twoich danych osobowych. Poprzez kliknięcie przycisku "Akceptuję wszystkie" wyrażasz zgodę na przedstawione poniżej warunki. Masz również możliwość odmówienia zgody lub ograniczenia jej zakresu.

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych Zaufanych Partnerów, które udostępniasz w historii przeglądania stron internetowych i aplikacji w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i aplikacjach w celu określenia Twoich potencjalnych zainteresowań w celu dostosowania reklamy i oferty), w tym umieszczanie znaczników internetowych (plików "cookies" itp.) na Twoich urządzeniach oraz odczytywanie takich znaczników, proszę kliknij przycisk „Akceptuję wszystkie”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.



Artykuł Dodaj artykuł

Mistrzowskie pasty do chleba. Uczcij Światowy Dzień Chleba!

16 października świętujemy Światowy Dzień Chleba. To doskonała okazja, by przyrządzić wykwintne pasty z przepisów szefów kuchni Piątnicy i smakowicie uczcić ten dzień!

16 października świętujemy Światowy Dzień Chleba. To doskonała okazja, by przyrządzić wykwintne pasty z przepisów szefów kuchni Piątnicy i smakowicie uczcić ten dzień!

Pasta żurawinowa z kaczką

Mistrzowskie

Składniki:

  • 135 g (1 opakowanie) Serka śmietankowego Twój Smak aksamitny z Piątnicy
  • 180 g kaczki pieczonej bez skóry
  • chrzan wasabi do smaku
  • 20 g orzechów pekan
  • 35 g konfitury z żurawiny

Przygotowanie:

  1. Mięso z kaczki pokrój w drobną kostkę.
  2. Dodaj prażone i posiekane orzechy pekan, chrzan wasabi i konfiturę z żurawiny.
  3. Całość wymieszaj z Serkiem Twój Smak z Piątnicy. Smacznego!

Aromatyczna pasta z pieczoną papryką

Mistrzowskie

Składniki:

  • 135 g (1 opakowanie) Serka śmietankowego Twój Smak aksamitny z Piątnicy
  • 1 papryka czerwona
  • 1/4 bakłażana
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/4 cebuli
  • 1/2 łyżeczki papryki wędzonej
  • 1 gałązka tymianku
  • 1 łyżeczka oleju rzepakowego
  • sól morska
  • sól, pieprz do smaku
  • papryka ostra do smaku

Przygotowanie:

  1. Rozgrzej piekarnik do temp. 200°C.
  2. Na blaszce wyłożonej pergaminem rozłóż: umytą i osuszoną paprykę, ćwiartkę bakłażana posypanego solą morską, obraną cebulę (ćwiartkę) oraz czosnek i gałązkę tymianku. Skrop wszystko olejem i piecz przez ok. 15 minut.
  3. Po tym czasie wyjmij blaszkę z piekarnika, owiń folią aluminiową i wystudź warzywa pod przykryciem.
  4. Usuń skórkę bakłażana, a następnie obierz paprykę i wyjmij gniazdo nasienne.
  5. Wszystkie warzywa przełóż do kielicha miksera, dopraw i miksuj do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie połącz delikatnie z Serkiem Twój Smak z Piątnicy.

Egzotyczna pasta z mango

Mistrzowskie

Składniki:

  • 135 g Serka śmietankowego Twój Smak aksamitny z Piątnicy
  • 100 g mango
  • pół obranego, dojrzałego awokado
  • 1 łyżka Śmietany 18% z Piątnicy
  • świeża kolendra do smaku
  • 1 płaska łyżeczka prażonego czarnego sezamu
  • 1 łyżeczka czerwonej pasty curry
  • 1 łyżeczka syropu klonowego
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Mango pokrój w drobną kostkę.
  2. Połówkę obranego awokado rozgnieć widelcem.
  3. Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj wszystko ze sobą. Smacznego!

Artykuł reklamowy