jedzenie

Szanowny Użytkowniku,

Zanim zaakceptujesz pliki "cookies" lub zamkniesz to okno, prosimy Cię o zapoznanie się z poniższymi informacjami. Prosimy o dobrowolne wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz udostępniamy informacje dotyczące plików "cookies" oraz przetwarzania Twoich danych osobowych. Poprzez kliknięcie przycisku "Akceptuję wszystkie" wyrażasz zgodę na przedstawione poniżej warunki. Masz również możliwość odmówienia zgody lub ograniczenia jej zakresu.

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych Zaufanych Partnerów, które udostępniasz w historii przeglądania stron internetowych i aplikacji w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i aplikacjach w celu określenia Twoich potencjalnych zainteresowań w celu dostosowania reklamy i oferty), w tym umieszczanie znaczników internetowych (plików "cookies" itp.) na Twoich urządzeniach oraz odczytywanie takich znaczników, proszę kliknij przycisk „Akceptuję wszystkie”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.



Artykuł Dodaj artykuł

Zmień swoje posiłki dzięki przepisom z ciecierzycą

Szukasz sposobu na urozmaicenie swoich posiłków?

Ciecierzyca

Szukasz sposobu na urozmaicenie swoich posiłków? Tych kilka pysznych przepisów na ciecierzycę z puszki na pewno się sprawdzi! Ciecierzyca jest uniwersalnym pożywieniem, które można wykorzystać zarówno w słodkich, jak i pikantnych potrawach. Jest doskonałym źródłem białka, błonnika i składników odżywczych, a do tego ma niesamowity smak! Bez względu na to, czy szukasz szybkiego i łatwego pomysłu na obiad, czy też czegoś bardziej wyszukanego, te przepisy cię nie zawiodą. Wyciągnij więc puszki z ciecierzycą i zacznij gotować!

Ciecierzyca – uniwersalne pożywienie, które może być używane w słodkich i pikantnych potrawach

Ciecierzyca jest uniwersalnym i pysznym pożywieniem, które można wykorzystać w słodkich i pikantnych potrawach. Jest dobrym źródłem białka, błonnika i witamin, można ją przyrządzać na wiele różnych sposobów.

Ciecierzyca pochodzi z rejonu Morza Śródziemnego i jest uprawiana od tysięcy lat. Do obu Ameryk została sprowadzona przez hiszpańskich i portugalskich odkrywców w XVI wieku i od tego czasu jest uprawiana w wielu częściach świata.

Istnieją dwa główne rodzaje ciecierzycy: mniejsza desi i większa kabuli. Ciecierzyca Desi ma ciemniejszy kolor i bardziej chropowatą strukturę, natomiast ciecierzyca kabuli ma jaśniejszy kolor i bardziej gładką strukturę. Oba rodzaje ciecierzycy można wykorzystać w różny sposób podczas gotowania.

Ciecierzyca w puszce może być gotowana, smażona lub pieczona. Można ją również zmielić na mąkę lub pastę albo zrobić z niej kulki falafelowe. Ciecierzyca jest często używana w sałatkach, zupach, gulaszach, curry i innych potrawach. Można ją również stosować jako dodatek do pizzy lub innych potraw.

Ciecierzyca w puszce jest zdrowym pokarmem o dużej zawartości białka i błonnika. Ma też mało tłuszczu i kalorii. Ciecierzyca zawiera niezbędne składniki odżywcze, takie jak żelazo, foliany i witaminę B6.

Dlaczego powinieneś gotować z ciecierzycą?

Ciecierzyca w puszce ze sklepu https://ecowybrane.pl/pl/products/ciecierzyca-w-puszce-bio-400g-hillfield-coppola-foods-16288 jest doskonałym źródłem białka, błonnika i składników odżywczych. Można ją również szybko i łatwo ugotować.

Białko jest niezbędne dla naszego organizmu - pomaga odbudowywać tkanki, tworzyć enzymy i hormony oraz transportować składniki odżywcze. Ciecierzyca jest doskonałym źródłem białka roślinnego, dostarcza go około 15 g na filiżankę. Jest też dobrym źródłem błonnika - około 7 g na filiżankę. Połączenie białka i błonnika sprawia, że ciecierzyca jest sycącym i satysfakcjonującym pokarmem.

Ciecierzyca w puszce jest też dobrym źródłem wielu witamin i minerałów, w tym żelaza, folianów i potasu. Zawiera fitoskładniki, które mają właściwości przeciwutleniające i przeciwzapalne.

Gotowanie z ciecierzycą jest proste - można ją dodawać do zup, gulaszów, curry lub sałatek. Możesz też spróbować zrobić własną pieczoną ciecierzycę jako zdrową przekąskę.

Artykuł sponsorowany


Komentarze

Brak elementów do wyświetlenia.