Artykuł Dodaj artykuł

11. Targi Cukiernicze, Piekarnicze i Lodziarskie - Sweettargi 2023 wracają w wielkim stylu

Po długiej przerwie wracają najsłodsze targi na południu Polski. Wśród imprez towarzyszących II Mistrzostwa Polski na Pralinę, gorące debaty oraz Strefa Rzemieślnika. 

SweetTargi

  • 11. Targi Cukiernicze, Piekarnicze i Lodziarskie - Sweettargi 2023 wracają w wielkim stylu.
  • Wśród imprez towarzyszących II Mistrzostwa Polski na Pralinę, gorące debaty oraz Strefa Rzemieślnika. 
  • Najsłodsze targi na południu Polski już 18-20 marca 2023 w Katowicach.

Po długiej przerwie wracają najsłodsze targi na południu Polski. Wśród imprez towarzyszących II Mistrzostwa Polski na Pralinę, gorące debaty oraz Strefa Rzemieślnika. 

18-20 marca w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach zapachnie świeżym chlebem na zakwasie, kawą i czekoladą. Wracają Sweet Targi, a wraz z nimi wystawcy z branży piekarsko-cukierniczo-lodziarskiej oraz ciekawy program, dla którego warto być na tym wydarzeniu. 

Przez trzy dni trwania imprezy w Strefie Rzemieślnika odbywać będą się pokazy pieczenia chleba i produktów półcukierniczych na zakwasie prowadzone przez przedstawicieli stowarzyszenia Rzemieślnik. Wystąpią, m.in. Szymon Sapieha, Maciej Majzon Wójtowicz, Krzysztof Wysłucha oraz Mateusz Szymura. Jak prowadzić zakwas? Które bochenki warto wprowadzić do oferty? Od czego zacząć przygodę z croissantami? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań znajdziecie ukryte między smakowitymi wypiekami!

19 marca do walki o tytuł mistrza czekoladowych słodkości zawalczą uczestnicy II edycji Mistrzostwa Polski na Pralinę. Tym razem będą musieli stworzyć czekoladki inspirowane polskimi smakami. Jury przewodzi największy znawca i mistrz czekolady w Polsce - Michał Iwaniuk. Oprócz tego ciekawe prelekcje i pokazy poprowadzą goście specjalni: youtuberka, autorka publikacji i trener kulinarny - Agnieszka Jasińska (Kulinarne Nawigacje) zaprezentuje specjały w stylu zero waste, wege i opowie o kulinarnych trendach na rok 2023. Fotografka i stylistka żywności, Kasia Fiszer (Food&Light) zdradzi triki stosowane fotografii kulinarnej, a Łukasz Jasiński zapewni dawkę adrenaliny i ekscytacji przy prelekcji i degustacji ciastek z udziałem... owadów. Natomiast właścicielka kultowej cukierni butikowej, Sylwia Grodzka-Haba (Pani Foremka) opowie o tym, jak budować markę osobistą i roli ciastka jako nośnika dobrych emocji. 

W programie także aromatyczny Festiwal Kawy, na którym swój udział zapowiedziały najlepsze palarnie, znane kawiarnie oraz niesamowici bariści. W trakcie zwiedzania targów warto posłuchać toczących się debat dotyczących najważniejszych spraw - przyszłości branży i umiejętnego zarządzania firmą w czasach kryzysu i inflacji. 

Przyjdź - zainspiruj się, wymień się doświadczeniem, spotkaj się z branżą, poznaj trendy i uczyń ten rok jeszcze słodszym!

11. SweetTargi
18-20.03.2023
Międzynarodowe Centrum Kongresowe
Plac Sławika i Antalla 1

Artykuł został dodany przez firmę

Centrum Targowe FairExpo Sp. z o.o.

Podstawowym przedmiotem działalności Centrum Targowego FairExpo jest kompleksowa organizacja imprez targowych w Katowicach, sercu województwa śląskiego.

Zapoznaj się z ofertą firmy


 
Klikając “Zgoda” akceptujesz zapisywanie wszystkich danych cookie na twoim urządzeniu. Kliknięcie “Odmowa” oznacza zapisywanie tylko danych niezbędnych do funkcjonowania strony. Więcej informacji o cookie w polityce prywatności.