Nasz młyn położony jest w sercu Warmii i Mazur, pośród żyznych pól słynących z upraw zbóż konsumpcyjnych. To korzystne położenie pozwala nam produkować mąkę z surowców najwyższej jakości. Mąka z "Młynomagu" jest w 100% naturalna.
Mąka Tortowa ekologiczna produkowana jest z certyfikowanej pszenicy ekologicznej uprawianej na Warmii i Mazurach.
Dla piekarni, którym zależy na jakości, przygotowaliśmy kilkanaście odmian mąki pszennej lub żytniej, pakowanej (worki 30, 40, 50 kg) lub luzem.
Oferta Młynomag to wiele rodzajów mąki paczkowanej (do użytku domowego).
Mąka Orkiszowa Pełnoziarnista
Mąka Ekologiczna
Mąka Tortowa to najjaśniejsza i najdelikatniejsza z produkowanych mąk.
Mąka Reszelska to mąka uniwersalna. Szczególnie polecamy ją do wypieku ciast drożdżowych.
Mąkę luksusową polecamy do wypieku murzynków, pierników i ciast drożdżowych.
Mąka Warmińska to mąka uniwersalna. Polecamy ją do wypieku ciast drożdżowych i babek.
Mąka Krupczatka stosowana jest jako dodatek do ciast kruchych. Znakomicie nadaje się do zaprawiania zup i sosów.
Mąkę Chlebową Żytnią stosuje się do wypieku domowego pieczywa na naturalnym zakwasie.
Mąka Razowa to mąka z pełnego przemiału żyta. Stosuje się ją do wypieku chleba razowego.
Mąka Graham to gruboziarnista mąka z pełnego przemiału pszenicy do wypieku chlebów i ciastek pełnoziarnistych.
Kasza manna z mlekiem to pożywny i tani posiłek nie tylko dla dzieci.
Mąka pszenna T-750 do wypieku chleba