jedzenie

Szanowny Użytkowniku,

Zanim zaakceptujesz pliki "cookies" lub zamkniesz to okno, prosimy Cię o zapoznanie się z poniższymi informacjami. Prosimy o dobrowolne wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz udostępniamy informacje dotyczące plików "cookies" oraz przetwarzania Twoich danych osobowych. Poprzez kliknięcie przycisku "Akceptuję wszystkie" wyrażasz zgodę na przedstawione poniżej warunki. Masz również możliwość odmówienia zgody lub ograniczenia jej zakresu.

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych Zaufanych Partnerów, które udostępniasz w historii przeglądania stron internetowych i aplikacji w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i aplikacjach w celu określenia Twoich potencjalnych zainteresowań w celu dostosowania reklamy i oferty), w tym umieszczanie znaczników internetowych (plików "cookies" itp.) na Twoich urządzeniach oraz odczytywanie takich znaczników, proszę kliknij przycisk „Akceptuję wszystkie”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.



Wynik wyszukiwania

 
Pieczony, faszerowany schab w świątecznym wydaniu zdjęcie

Pieczony, faszerowany schab w świątecznym wydaniu

Pieczony schab to idealne danie na uroczysty obiad. Najczęściej faszerowany jest śliwką i orzechami. Istnieje jednak o wiele więcej możliwości. Tym razem możecie zaskoczyć swoich gości mniej oczywistymi składnikami. Proponujemy przepis na wyjątkowy, bożonarodzeniowy schab pieczony w boczku, faszerowany podsuszaną kiełbasą, grzybami, szpinakiem i suszonymi jabłkami.

Czytaj więcej

 
Pieczony, faszerowany schab na uroczysty obiad zdjęcie

Pieczony, faszerowany schab na uroczysty obiad

Pieczony schab to idealne danie na uroczysty obiad. Najczęściej faszerowany jest śliwką i orzechami. Istnieje jednak o wiele więcej możliwości. Tym razem możecie zaskoczyć swo-ich gości mniej oczywistymi składnikami. Proponujemy przepis na wyjątkowy schab pie-czony w boczku, faszerowany podsuszaną kiełbasą, grzybami, szpinakiem i suszonymi jabłkami.

Czytaj więcej

 
Bożonarodzeniowy łosoś ze szpinakiem i suszonymi pomidorami zdjęcie

Bożonarodzeniowy łosoś ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Bożonarodzeniowy łosoś ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Czytaj więcej

 
Dlaczego warto jeść łososia? zdjęcie

Dlaczego warto jeść łososia?

Eksperci ds. żywienia rekomendują spożywanie przynajmniej dwóch porcji ryb tygodniowo, uznając je za dobre źródło łatwo przyswajalnego białka, kwasów omega-3, a także witamin i składników mineralnych. Jednym z zalecanych gatunków ryb jest np. łosoś, zawierający istotne dla naszego zdrowia i rozwoju witaminę D, jod, fluor, fosfor, wapń czy selen.

Czytaj więcej

 
Łosoś norweski – ulubiona ryba Polaków zdjęcie

Łosoś norweski – ulubiona ryba Polaków

Norwegia w 2019 roku wyeksportowała ponad milion ton łososia, co odpowiada 14 milionom posiłków przyrządzonych z tej ryby każdego dnia.

Czytaj więcej

 
Rodzinny obiad na co dzień i od święta!  5 sprawdzonych PRZEPISÓW na pyszne obiady dla całej rodziny zdjęcie

Rodzinny obiad na co dzień i od święta! 5 sprawdzonych PRZEPISÓW na pyszne obiady dla całej rodziny

Jesteśmy przyzwyczajeni, że głównie w niedziele i święta jadamy wspólnie. Wówczas obiad jest wystawny i składa się z kilku dań. Rodzinne obiady natomiast warto jeść codziennie, nie tylko od święta – wspólne posiłki nie muszą być czasochłonne i wykwintne! Postawmy na sprawdzone przepisy i dania wyśmienite w swej prostocie! Brzmi nieźle? Zatem do dzieła!

Czytaj więcej

 
Gotowanie w domu – to proste! Poznaj nasze sposoby na pyszną zabawę w kuchni zdjęcie

Gotowanie w domu – to proste! Poznaj nasze sposoby na pyszną zabawę w kuchni

Gotowanie w domu to sposób na rozwijanie kreatywności, miłe spędzenie czasu, oszczędzanie, a przede wszystkim kontrolowanie wartości odżywczych naszych posiłków. To ważne zwłaszcza w obliczu niedawnych badań, które mówią, że tylko co 4. Polak odżywia się prawidłowo . Gotując i angażując w gotowanie młodzież, możemy poprawić te statystyki, a przy okazji jakość naszej diety. Nie jest to wcale trudne: wystarczy pamiętać o kilku zasadach, które sprawią, że kulinarnym wyzwaniom sprosta nawet nastolatek.

Czytaj więcej

 
Łosoś zapiekany z ryżem jaśminowym Britta zdjęcie

Łosoś zapiekany z ryżem jaśminowym Britta

Łosoś zapiekany z ryżem jaśminowym Britta to doskonała propozycja na pełnowartościowe i pyszne danie.

Czytaj więcej

 
Jak jeść lżej, a nadal smacznie? Lato w kuchni zdjęcie

Jak jeść lżej, a nadal smacznie? Lato w kuchni

Lato obfituje w sezonowe warzywa i owoce, które nie tylko dostarczają wartościowych witamin i mikroelementów, ale także doskonale smakują. Ponadto są lekkostrawne i niskokaloryczne, dlatego warto, by było ich w naszej diecie jak najwięcej. Wystarczy, że dodamy do nich inne produkty bądź składniki (np. tradycyjny nabiał), a skomponujemy pyszny i pełnowartościowy posiłek. Poznajcie nasze propozycje na wyśmienite letnie śniadanie, obiad oraz kolację. Smacznego!

Czytaj więcej

 
A to ci rybka… najlepsze wakacyjne przepisy na ryby zdjęcie

A to ci rybka… najlepsze wakacyjne przepisy na ryby

Jedzenie ryb to już nie tylko tradycja świąteczna, ale obowiązkowy element jadłospisu. Serwowane w restauracjach, z chęcią przenoszą się do naszych domów, pokazując swoje najsmaczniejsze oblicze. Dla każdego coś dobrego! Ryby charakteryzują się delikatnym, rozpływającym się w ustach mięsem, które dobrze komponuje się z całą gamą różnorod-nych składników. Dobrze włączyć je również do letniego menu. Przynęta gotowa? Sięgnij po najlepsze przepisy szefa kuchni Knorr, a ryba sama zwabi się na talerz! 

Czytaj więcej

 
Pomysł na pyszny lunch w upalne dni. Przepis na proteinową sałatkę z pieczonymi warzywami i komosą ryżową zdjęcie

Pomysł na pyszny lunch w upalne dni. Przepis na proteinową sałatkę z pieczonymi warzywami i komosą ryżową

Lato rozpoczęło się na dobre, a upały zaczynają nam doskwierać. Dobrze więc mieć w swoim menu kilka przepisów na smaczne dania pełne wartości odżywczych, na które będziemy mieli ochotę nawet, gdy termometry będą rozgrzane do czerwoności. Warto wypróbować przepis Ani Starmach na proteinową sałatkę z pieczonymi warzywami i komosą ryżową, która w zasadzie zrobi się sama.

Czytaj więcej

 
Awokado z wędzonym łososiem i rukolą zdjęcie

Awokado z wędzonym łososiem i rukolą

Jesienią i zimą powinniśmy szczególnie zatroszczyć się o urozmaiconą dietę.

Czytaj więcej

 
Zbuduj odporność na jesień – jakie naturalne składniki warto włączyć do codziennej diety? zdjęcie

Zbuduj odporność na jesień – jakie naturalne składniki warto włączyć do codziennej diety?

We wrześniu warto zadbać o wzmocnienie odporności organizmu by łatwiej mógł walczyć z przeziębieniem i grypą.

Czytaj więcej

 
Czarniak norweski – zdrowy i prosty sposób na obiad zdjęcie

Czarniak norweski – zdrowy i prosty sposób na obiad

Czarniak norweski to ryba o wyjątkowym perłowo-szarym kolorze, osiąga do 1,3 metra długości i waży nawet 20 kg.

Czytaj więcej

 
Łosoś, pstrąg i dorada, czyli ryby prosto z grilla zdjęcie

Łosoś, pstrąg i dorada, czyli ryby prosto z grilla

Ryby z rusztu to świetna alternatywa dla karkówki, drobiowych skrzydełek czy mięsnych szaszłyków. Grillowane ryby i owoce morza także mogą smakować wyśmienicie. 

Czytaj więcej

 

Wszystkich: 99