jedzenie

Szanowny Użytkowniku,

Zanim zaakceptujesz pliki "cookies" lub zamkniesz to okno, prosimy Cię o zapoznanie się z poniższymi informacjami. Prosimy o dobrowolne wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz udostępniamy informacje dotyczące plików "cookies" oraz przetwarzania Twoich danych osobowych. Poprzez kliknięcie przycisku "Akceptuję wszystkie" wyrażasz zgodę na przedstawione poniżej warunki. Masz również możliwość odmówienia zgody lub ograniczenia jej zakresu.

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych Zaufanych Partnerów, które udostępniasz w historii przeglądania stron internetowych i aplikacji w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i aplikacjach w celu określenia Twoich potencjalnych zainteresowań w celu dostosowania reklamy i oferty), w tym umieszczanie znaczników internetowych (plików "cookies" itp.) na Twoich urządzeniach oraz odczytywanie takich znaczników, proszę kliknij przycisk „Akceptuję wszystkie”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.



Artykuł Dodaj artykuł

Przepis na puszysty sernik z ricottą i ciasteczkami dr Gerard od Matteo Brunetti

Dopiero zaczynasz swoją przygodę z gotowaniem? A może szukasz przepisów na tradycyjne ciasto w nowym wydaniu, które zachwyci Twoich najbliższych? Puszysty sernik bez pieczenia to słodka propozycja od Matteo Brunetti. Lekki i kremowy,z chrupiącym cynamonowo–jabłkowym spodem ze świątecznych ciasteczek dr Gerard, idealnie sprawdzi się w okresie Świąt Bożego Narodzenia.

Dopiero zaczynasz swoją przygodę z gotowaniem? A może szukasz przepisów na tradycyjne ciasto w nowym wydaniu, które zachwyci Twoich najbliższych? Puszysty sernik bez pieczenia to słodka propozycja od Matteo Brunetti. Lekki i kremowy,z chrupiącym cynamonowo–jabłkowym spodem ze świątecznych ciasteczek dr Gerard, idealnie sprawdzi się  w okresie Świąt Bożego Narodzenia.

Puszysty sernik z ricottą

Składniki

  • 200g ciasteczek Christmas Bauble od dr Gerard
  • 100g roztopionego masła
  • 2 łyżki miodu
  • 400g ricotty
  • 150g cukru
  • 200g śmietanki 30% - do ubicia
  • 1 łyżka ekstraktu waniliowego
  • 3 płatki żelatyny (6g)
  • Owoce sezonowe do dekoracji
  • Świeża mięta

Przygotowanie:

Wymieszać trzepaczką ricottę oraz ekstrakt waniliowy, następnie w osobnej misce ubić na sztywno śmietankę i dodać do uprzednio przygotowanej masy. Pozostawić  w temperaturze pokojowej. W osobnym pojemniku zblendować ciasteczka Christmas Bauble na „pył”.

Przepis na puszysty sernik z ricottą i ciasteczkami dr Gerard od Matteo Brunetti

Następnie dodać do nich miód, rozpuszczone masło i dobrze wymieszać. Uzyskaną masę przełożyć na spód foremki.

Do małej miseczki z zimną wodą włożyć płatki żelatyny, zaczekać, aż zmiękną. Następnie w rondelku umieścić żelatynę oraz 4 łyżeczki kremu z ricotty - trzymać na ogniu i mieszać do momentu rozpuszczenia żelatyny. Uzyskaną masę dodać do poprzednio przygotowanego kremu z ricotty, dokładnie wymieszać i przelać do formy.

Tak przygotowany sernik odstawić do lodówki na co najmniej 4-5 godzin. Przed podaniem udekorować sezonowanymi owocami oraz listkami świeżej mięty. Smacznego!

Jabłkowo-cynamonowy smak świąt!

W zimowej ofercie dr Gerard znalazły się m.in. Christmas Bauble –  chrupiące, pyszne ciasteczka o wyjątkowo świątecznym cynamonowo– jabłkowym smaku. Idealnie sprawdzą się jako składnik zimowych deserów oraz dekoracja świątecznego drzewka.  Ta słodka aromatyczna przekąska  bez wątpienia wprowadzi magiczny nastrój do Twojego domu.