jedzenie

Szanowny Użytkowniku,

Zanim zaakceptujesz pliki "cookies" lub zamkniesz to okno, prosimy Cię o zapoznanie się z poniższymi informacjami. Prosimy o dobrowolne wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz udostępniamy informacje dotyczące plików "cookies" oraz przetwarzania Twoich danych osobowych. Poprzez kliknięcie przycisku "Akceptuję wszystkie" wyrażasz zgodę na przedstawione poniżej warunki. Masz również możliwość odmówienia zgody lub ograniczenia jej zakresu.

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych Zaufanych Partnerów, które udostępniasz w historii przeglądania stron internetowych i aplikacji w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i aplikacjach w celu określenia Twoich potencjalnych zainteresowań w celu dostosowania reklamy i oferty), w tym umieszczanie znaczników internetowych (plików "cookies" itp.) na Twoich urządzeniach oraz odczytywanie takich znaczników, proszę kliknij przycisk „Akceptuję wszystkie”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.



Artykuł Dodaj artykuł

Smaki Regionów

Na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich rozpoczęło się dziś święto polskiej żywności. Bez przesady tak można nazwać otwarcie „Smaków Regionów” które stały się nieodłącznym elementem, rozpoczynającej się jutro, już po raz 30. Polagry Food.

 
Minister Marek Sawicki podczas otwarcia Targów Smaki Regionów
Fot. Minister Marek Sawicki podczas otwarcia Targów Smaki Regionów
Minister Marek Sawicki podczas otwarcia Targów Smaki Regionów
 

Na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich rozpoczęło się dziś święto polskiej żywności. Bez przesady tak można nazwać otwarcie „Smaków Regionów” które stały się nieodłącznym elementem, rozpoczynającej się jutro, już po raz 30. Polagry Food.

- „Smaki Regionów”, kolejny raz prezentowane w Wielkopolsce, są także elementem promocji wielkiej kampanii „Trzy znaki jakości” – „Chronionego Oznaczenia Geograficznego”, „Chronionej Nazwy Pochodzenia”, ale także „Gwarantowanej Specjalności Tradycyjnej” – powiedział minister rolnictwa i rozwoju wsi Marek Sawicki podczas uroczystości otwarcia.

- Nie dałoby się zorganizować tego przedsięwzięcia, gdyby nie wspaniały, polski surowiec rolny, który produkowany jest nadal w gospodarstwie rodzinnym, które w tej nowej perspektywie finansowej będzie mogło skorzystać ze szczególnego wsparcia – podkreślił szef resortu rolnictwa.

Pawilon regionów jest miejscem, gdzie zwiedzający mogą spróbować wyśmienitych wyrobów i potraw, które oparte są o miejscowe produkty, charakterystyczne dla poszczególnych terenów Polski. Jest to doskonała okazja do przypomnienia sobie smaków dzieciństwa i zapoznania się z bogactwem polskiej kuchni.

Minister Marek Sawicki podczas pokazów kulinarnych Minister Marek Sawicki podczas pokazów kulinarnych
Minister Marek Sawicki podczas pokazów kulinarnych
Stoisko Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi Minister Marek Sawicki podczas zwiedzania Targów Smaki Regionów
Stoisko Ministerstwa 
Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Minister Marek Sawicki podczas
zwiedzania Targów Smaki Regionów