jedzenie

Szanowny Użytkowniku,

Zanim zaakceptujesz pliki "cookies" lub zamkniesz to okno, prosimy Cię o zapoznanie się z poniższymi informacjami. Prosimy o dobrowolne wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz udostępniamy informacje dotyczące plików "cookies" oraz przetwarzania Twoich danych osobowych. Poprzez kliknięcie przycisku "Akceptuję wszystkie" wyrażasz zgodę na przedstawione poniżej warunki. Masz również możliwość odmówienia zgody lub ograniczenia jej zakresu.

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych Zaufanych Partnerów, które udostępniasz w historii przeglądania stron internetowych i aplikacji w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i aplikacjach w celu określenia Twoich potencjalnych zainteresowań w celu dostosowania reklamy i oferty), w tym umieszczanie znaczników internetowych (plików "cookies" itp.) na Twoich urządzeniach oraz odczytywanie takich znaczników, proszę kliknij przycisk „Akceptuję wszystkie”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.



Wynik wyszukiwania

 
W 2014 roku polski rynek tłuszczów żółtych był wart ponad 3,2 miliarda złotych zdjęcie

W 2014 roku polski rynek tłuszczów żółtych był wart ponad 3,2 miliarda złotych

Wg danych pochodzących z Panelu Gospodarstw Domowych GfK w 2014 roku polski rynek tłuszczów był wart ponad 3,2 miliarda złotych. W stosunku do poprzedniego roku wartość tego rynku spadła o 1 proc.

Czytaj więcej

 
DANONE jednym z inicjatorów Polskiego Związku Producentów Żywności Roślinnej, który właśnie oficjalnie zainaugurował działalność zdjęcie

DANONE jednym z inicjatorów Polskiego Związku Producentów Żywności Roślinnej, który właśnie oficjalnie zainaugurował działalność

Polski Związek Producentów Żywności Roślinnej oficjalnie rozpoczął swoją działalność. Organizacja będzie reprezentować wspólny głos przedsiębiorców zajmujących się wytwarzaniem produktów pochodzenia roślinnego, a także wspierać dalszy rozwój branży.

Czytaj więcej

 

Rośnie rynek substytutów dla żywności pochodzenia zwierzęcego Raport branży foodtech

Do 2035r. roślinne alternatywy produktów odzwierzęcych mają stanowić do 11%światowego rynku białka. Pozytywny scenariusz, który zakłada uzyskanie pełnego wsparcia regulacyjnego oraz technologicznego, przewiduje nawet 22% udział. Świadomość ekologiczna, czynniki etyczne i zdrowotne mają coraz większy wpływ na wybory żywieniowe. W efekcie, już niemal 40% Polaków deklaruje, że aktywnie ogranicza spożycie mięsa.

Czytaj więcej

 
Co myśli się o tłuszczach, czyli - światowe zalecenia dotyczące spożycia tłuszczów w diecie zdjęcie

Co myśli się o tłuszczach, czyli - światowe zalecenia dotyczące spożycia tłuszczów w diecie

Tłuszcze – dobre czy złe? Potrzebne czy jednak niekoniecznie? Co warto o nich wiedzieć, by odżywiać się zdrowo? Oto przegląd rekomendacji sformułowanych przez najważniejsze instytucje zajmujące się określaniem zaleceń żywieniowych na świecie.

Czytaj więcej

 
Trendy żywnościowe, czyli rynek konsumenta zdjęcie

Trendy żywnościowe, czyli rynek konsumenta

Znamy składniki, czytamy etykiety i wymagamy od producentów uczciwości. Na wybory żywnościowe konsumentów, nawet te natury etycznej, szybko reagują producenci. Czy to wystarcza do zmiany jakości jedzenia na sklepowych półkach?

Czytaj więcej

 
11. Targi Cukiernicze, Piekarnicze i Lodziarskie - Sweettargi 2023 wracają w wielkim stylu zdjęcie

11. Targi Cukiernicze, Piekarnicze i Lodziarskie - Sweettargi 2023 wracają w wielkim stylu

Po długiej przerwie wracają najsłodsze targi na południu Polski. Wśród imprez towarzyszących II Mistrzostwa Polski na Pralinę, gorące debaty oraz Strefa Rzemieślnika. 

Czytaj więcej

 
Polacy coraz świadomiej wybierają ekożywność – już niemal 76 proc. konsumentów zwraca uwagę na certyfikację zdjęcie

Polacy coraz świadomiej wybierają ekożywność – już niemal 76 proc. konsumentów zwraca uwagę na certyfikację

Potencjał rozwojowy rynku eko w Polsce jest duży, choć sektor ten nie jest wolny od problemów w postaci rosnących kosztów energii i wysokiej inflacji. O jego sile stanowią konsumenci, którzy pogłębiają wiedzę na temat produkcji ekologicznej oraz coraz chętniej i bardziej świadomie kupują żywność ekologiczną. Największą wagę przywiązują do jakości wynikającej ze sposobu jej wytwarzania (25 proc. badanych), lokalnego pochodzenia (30 proc.), a także walorów smakowych (31 proc.) oraz pozytywnego wpływu na środowisko naturalne. Ten ostatni aspekt docenia aż 89 proc. uczestników badania zrealizowanego na zlecenie Polskiej Izby Żywności Ekologicznej w ramach kampanii „Przestaw się na eko – szukaj Euroliścia”.

Czytaj więcej

 

Polacy są gotowi wydawać rocznie 64,6 mld zł na produkty rolnictwa zrównoważonego. LokalnyRolnik.pl dostarczy im rzemieślnicze jedzenie w całej Polsce

Już nie tylko mieszkańcy największych miast mogą robić zakupy online u rolników i rzemieślników. Od września internetowy targ LokalnyRolnik.pl – pionier polskiego rynku craft e-grocery – dostarcza żywność wytwarzaną w zrównoważony sposób w całej Polsce.

Czytaj więcej

 
Młynomag z Honorową odznaką za Zasługi dla Rozwoju Gospodarki Rzeczypospolitej Polskiej zdjęcie

Młynomag z Honorową odznaką za Zasługi dla Rozwoju Gospodarki Rzeczypospolitej Polskiej

W dniach 19-20 września odbyła się Konferencja Gospodarcza Elbląg’23 zorganizowana przez Dziennik Elbląski. Główne tematy poruszane na Konferencji skupiały się wokół gospodarki, bezpieczeństwa i rozwoju regionu Warmii i Mazur.

Czytaj więcej

 
Drewniane pałeczki do sushi zdjęcie

Drewniane pałeczki do sushi

Sushi to najpopularniejsza potrawa japońska, która zdobyła uznanie wśród mieszkańców Europy, w tym Polski. Na rynku pojawia się coraz więcej restauracji, oferujących sushi na miejscu lub na wynos. Każdy lokal gastronomiczny, który chce zapewnić gościom jak najlepsze warunki spożywania sushi, musi postawić na odpowiednie akcesoria, jakimi są drewniane pałeczki do restauracji.

Czytaj więcej

 
Branża spożywcza w 2023 roku okiem producenta żywności – trendy i prognozy zdjęcie

Branża spożywcza w 2023 roku okiem producenta żywności – trendy i prognozy

Miniony rok upłynął pod znakiem inflacji i szeregu nieoczekiwanych zmian związanych z wojną na Ukrainie, co mocno wpłynęło na różne dziedziny życia, w tym również na rynek spożywczy.

Czytaj więcej

 
Zapowiedź WorldFood Poland 2024: Miejsce Spotkań Liderów Branży Żywnościowej zdjęcie

Zapowiedź WorldFood Poland 2024: Miejsce Spotkań Liderów Branży Żywnościowej

Warszawa, 16-18 kwietnia – Targi WorldFood Poland, kluczowe wydarzenie dla sektora spożywczego w Europie Środkowo-Wschodniej, zapraszają na kolejną edycję, która odbędzie się w EXPO XXI w Warszawie. Jako miejsce spotkań dla biznesu i wymiany wiedzy, WorldFood Poland 2024 zgromadzi profesjonalistów zarówno z Polski, jak i z zagranicy, oferując bogaty program konferencji, debat, konsultacji branżowych oraz atrakcji kulinarnych, to wszystko pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Czesława Siekierskiego, oraz przy wsparciu licznych partnerów instytucjonalnych, merytorycznych i medialnych.

Czytaj więcej

 
Doceń smak polskich produktów zdjęcie

Doceń smak polskich produktów

Sierpień to czas, kiedy stoiska na targach i straganach uginają się pod ciężarem świeżych warzyw i słodkich owoców. Warto po nie sięgnąć, tym bardziej że już 25 sierpnia będziemy obchodzić Dzień Polskiej Żywności, a także-już wkrótce-świętować koniec zbiorów. Wykorzystajmy bogactwo polskich, sezonowych produktów, a w szczególności zwróćmy uwagę na produkty regionalne i pochodzące od lokalnych producentów.

Czytaj więcej

 
Nowa organizacja branżowa na rynku spożywczym – Stowarzyszenie Producentów Produktów Zbożowych zdjęcie

Nowa organizacja branżowa na rynku spożywczym – Stowarzyszenie Producentów Produktów Zbożowych

Na polskim rynku pojawiła się nowa organizacja branżowa – Stowarzyszenie Producentów Produktów Zbożowych (SPPZ). Podmiot zrzeszający kluczowych polskich producentów kasz oraz płatków zbożowych będzie działać na rzecz ochrony środowiska i zdrowia, a także rozwoju nowych technologii produkcji. Jednym ze strategicznych obszarów działalności Stowarzyszenia będzie promowanie kategorii kasz i płatków zbożowych, realizowane m.in. poprzez kampanię edukacyjną, popularyzującą wiedzę o tych produktach.

Czytaj więcej

 
5 zasad zdrowego odżywania zdjęcie

5 zasad zdrowego odżywania

Zdrowe odżywianie jest bardzo ważne, jeśli chcemy zadbać o swoje samopoczucie, stan organizmu - ale również wygląd.

Czytaj więcej

 

Wszystkich: 516