05-10-2020, 08:40
Jesień, czas grzybów. Ja dziś przygotowałam dla Was przepis na pyszne bułeczki z grzybami. Polecam je zrobić, można zabrać do pracy na drugie śniadanie.
Źródło: Młynomag Sp.j.
Składniki:
Farsz:
Przygotowanie:
Drożdże rozpuszczamy w 100 ml wody z cukrem i 2 łyżkami mąki. Zostawiamy do wyrośnięcia.
Pozostałą mąkę łączymy z wodą, solą, oliwą oraz wyrośniętym rozczynem. Wyrabiamy ciasto. Przykrywamy i pozostawiamy do wyrośnięcia na około 1 godzinę.
Grzyby kroimy w plasterki i dusimy na maśle z posiekaną cebulą. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy z natką pietruszki, studzimy, dodajemy ser.
Ciasto dzielimy na kawałki i formujemy placuszki. Na środek kładziemy porcje farszu i zlepiamy kulki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Po wyrośnięciu, około 30 minut, bułeczki smarujemy jajkiem. Pieczemy 20 minut w temp. 200 stopni.
Artykuł został dodany przez firmę
Nasz młyn położony jest w sercu Warmii i Mazur, pośród żyznych pól słynących z upraw zbóż konsumpcyjnych. To korzystne położenie pozwala nam produkować mąkę z surowców najwyższej jakości. Mąka z "Młynomagu" jest w 100% naturalna.
Inne publikacje firmy
Podobne artykuły