jedzenie

Szanowny Użytkowniku,

Zanim zaakceptujesz pliki "cookies" lub zamkniesz to okno, prosimy Cię o zapoznanie się z poniższymi informacjami. Prosimy o dobrowolne wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz udostępniamy informacje dotyczące plików "cookies" oraz przetwarzania Twoich danych osobowych. Poprzez kliknięcie przycisku "Akceptuję wszystkie" wyrażasz zgodę na przedstawione poniżej warunki. Masz również możliwość odmówienia zgody lub ograniczenia jej zakresu.

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych Zaufanych Partnerów, które udostępniasz w historii przeglądania stron internetowych i aplikacji w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i aplikacjach w celu określenia Twoich potencjalnych zainteresowań w celu dostosowania reklamy i oferty), w tym umieszczanie znaczników internetowych (plików "cookies" itp.) na Twoich urządzeniach oraz odczytywanie takich znaczników, proszę kliknij przycisk „Akceptuję wszystkie”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.



Artykuł Dodaj artykuł

Jak prawidłowo przechowywać mąkę?

Wysoka wilgotność i wilgoć sprzyja rozwojowi pleśni, zwłaszcza w przypadku mąki pszennej pełnoziarnistej, ponieważ zawiera ona więcej naturalnych olejów niż mąka biała.

Jak prawidłowo przechowywać mąkę

Wysoka wilgotność i wilgoć sprzyja rozwojowi pleśni, zwłaszcza w przypadku mąki pszennej pełnoziarnistej, ponieważ zawiera ona więcej naturalnych olejów niż mąka biała. Czy naprawdę wiesz, jak prawidłowo przechowywać mąkę? Jeśli mieszkasz w wilgotnym klimacie, otwarcie oryginalnego opakowania mąki może spowodować, przedostanie się wilgoci i przyspieszyć psucie się produktu.

Co musisz wiedzieć o przechowywaniu mąki?

Mąkę należy przechowywać w szczelnym pojemniku, takim jak szklany słoik lub plastikowy pojemnik do przechowywania. Nie używaj mąki, która została wystawiona na działanie wilgoci, ponieważ może być skażona pleśnią lub bakteriami. Mąkę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Najlepszym miejscem do przechowywania mąki jest temperatura pokojowa, ponieważ ciepło i zimno mogą mieć na nią wpływ. Nie należy przechowywać mąki w lodówce ani zamrażarce. Mąka wchłonie wilgoć i stanie się rozmokła, jeśli będzie przechowywana w tym miejscu. Ponadto zamrażanie może wpłynąć na jej jakość, ponieważ część oleju z kiełków pszenicy zjełczeje po zamrożeniu (lub rozmrożeniu).

Nie należy przechowywać mąki w szafkach nad kuchenką lub zlewem – te miejsca są zwykle wilgotne z powodu pary powstającej podczas gotowania i zmywania naczyń. Do przechowywania mąki należy używać hermetycznych pojemników, jeśli to możliwe. W przeciwnym razie należy zapakować mąkę w plastikowe torebki, a następnie umieścić ją w innym pojemniku, który dobrze się zamyka.

Czego jeszcze nie wiesz o przechowywaniu mąki?

Mąkę należy przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, aby zachować jej świeżość. Mąka może być przechowywana w spiżarni lub szafce kuchennej, z dala od bezpośredniego światła słonecznego i wilgoci. Można ją również przechowywać w szczelnie zamkniętych pojemnikach. Bez względu na to, czy dopiero zaczynasz piec, czy robisz to od lat, ważne jest, aby wiedzieć, jak prawidłowo przechowywać mąkę. Stosując się do powyższych wskazówek, unikniesz częstych błędów i zachowasz świeżość swoich wypieków!

Artykuł został dodany przez firmę

Młynomag Sp.j.

Nasz młyn położony jest w sercu Warmii i Mazur, pośród żyznych pól słynących z upraw zbóż konsumpcyjnych. To korzystne położenie pozwala nam produkować mąkę z surowców najwyższej jakości. Mąka z "Młynomagu" jest w 100% naturalna.

Zapoznaj się z ofertą firmy


Inne publikacje firmy


Podobne artykuły


Komentarze

Brak elementów do wyświetlenia.