Pojemniki cukiernicze do jednokrotnego użytku cieszą się sporą popularnością w cukierniach, piekarniach i firmach cateringowych.
Chyba nikomu, kto miał jakiekolwiek związek z gastronomią (i to bez względu na kraj, w którym pracował), nie trzeba tłumaczyć pojęcia takiego jak pojemniki gastronomiczne GN. Jednak wiele osób niezwiązanych z tą branżą nie ma pojęcia, o czym mowa. Dlatego w niniejszym artykule przedstawimy prostą definicję i scharakteryzujemy pojemniki GN ze względu na podstawowe parametry.
Zachowanie właściwych warunków transportu mięsa i drobiu jest ważne, bowiem znacznie ogranicza ryzyko ich zepsucia lub uszkodzenia.
Okres dostawy można znacznie wydłużyć, stosując specjalne pojemniki na borówki.
Zanim sięgniemy po soczyste jabłko albo kruchą marchewkę w sklepie lub warzywniaku, muszą one przebyć nierzadko daleką i długą drogę z sadu czy grządki.
W kuchni bałkańskiej bardzo często wykorzystuje się ciasto filo i tworzy za jego pomocą delikatne przekąski, które można jeść o każdej porze dnia. Nasza propozycja na śniadanie to połączenie ciasta z farszem na bazie jajek.
Pizza jest jednym z włoskich dań, które Polacy obdarzyli szczególnym uczuciem. Pyszne, chrupiące ciasto pokryte aromatycznym sosem pomidorowym, dowolnymi dodatkami i ciągnącym serem znalazło w Polsce wielu amatorów. Obecnie pizza króluje nie tylko w barach szybkiej obsługi, ale także w wykwintnych restauracjach. Coraz więcej osób decyduje się również na przygotowanie pizzy samodzielnie.
To jeden ze smaków kojarzących się z dzieciństwem. Kiedy byliśmy mali, ciasto drożdżowe najlepiej smakowało ze szklanką mleka.
Z 250 g mąki, masła, żółtek i 30 g cukru wyrabiamy kruche ciasto i wkładamy do lodówki.
Przez wielu konsumentów uznawane za nieistotny dodatek, w rzeczywistości stanowi źródło wielu wartościowych informacji... Sprawdziliśmy, czego można się dowiedzieć, analizując dokładnie opakowanie jaj.
Zależy Ci, by przygotować dla bliskich wyjątkowe ciasto świąteczne? Postaw na sernik! Prezentujemy przepis na delikatny w smaku sernik na bazie Twarogu Sernikowego z Piątnicy z dodatkiem kajmaku! Niech zagości na świątecznym stole.
Mąka ma wszechstronne zastosowanie w kuchni. Dzięki niej może powstać dowolne ciasto, pizza, makaron, naleśniki czy pieczywo. Najbardziej popularną mąką w Polsce jest mąka pszenna. Jednak niektórzy uważają, że powinno się unikać jej spożywania. Jaka jest prawda na ten temat?
Ciasto z truskawkami to idealny pomysł na letni deser. Truskawki świetnie smakują zarówno z ciastem drożdżowym, jak i kruchym, z biszkoptem waniliowym, jak i ciastem czekoladowym! Poznaj przepisy na wyjątkowe ciasto z truskawkami!
Właściwe przechowywanie mięsa i wędlin to niezwykle istotna kwestia, mająca ogromny wpływ nie tylko na smak produktów, ale przede wszystkim na obecność niebezpiecznych dla zdrowia drobnoustrojów. Zatem jeśli chcemy jeść pewne i świeże produkty mięsne, powinniśmy pamiętać o kilku zasadach dotyczących przechowywania.
Karnawał w pełni! Na stołach królują smaczne przekąski i desery. Jedną z propozycji wartych wypróbowania jest gruziński medok miodowy. To ciasto jest nie tylko pyszne, ale również bardzo proste w przygotowaniu!